21.4.07

1967-2007, Ιllustration Ιστορία ...40 ετών!

21η Απριλίου 1967

Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών της σκληρής εφταετίας-χούντας-δικτατορίας και όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να την αποκαλεί,πραγματικά επέφερε ένα αρκετά μεγάλο κακό στη χώρα μας, αλλά, στα επόμενα χρόνια και όχι κατά τη διάρκεια της εξουσίας της.
Αυτό που τελικά κατάφερε λοιπόν, είναι να ενισχύσει σε όλες τις κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετα, την τάση της, κατά Μπαμπινιώτη «λαμογιάς», του εύκολου χρήματος και τελικά της πλήρους αναρχίας που ζούμε σήμερα, 40 χρόνια μετά!
Απλοί θεατές ξανά! Σε μια παράσταση με τους ίδιους πολιτικούς πρωταγωνιστές...Καραμανλής, Παπανδρέου και...Δέσποινα Παπαδοπούλου με «αποκαλύψεις», στην εκπομπή ποιού;;; Tου κου. Παπαχελά όπου με χαμόγελο συμπάθειας, άκουγε την κα. Δέσποινα να εκτοξεύει, «αλήθειες» περί ποδοσφαίρου και Ιστορίας, της όμαδας που για 16 χρόνια (μέχρι την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του ΄87), "κρατούσε" την μεγαλύτερη διάκριση του Ελληνικού αθλητισμού. Του Παναθηναϊκού του τελικού του Κυπέλλου Πρωατθλητριών στο Γουέμπλεϋ !
Δυστυχώς ανεχόμαστε πολλά!
Ακόμα, ακόμα, ανεχόμαστε όλους αυτούς τους αριστερίζοντες αστέρες των media και της πολιτικής, που ενώ πάσχιζαν για την δήθεν δημοκρατία στην χώρα μας, έφτασαν σήμερα να είναι πρωταγωνιστές στα μεγαλύτερα και ωραιότερα σκάνδαλα της τελευταίας 100ετίας, να έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να διαγωνίζονται για το καλύτερο Rolex και να απαιτούν την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα ξεχνώντας από που ξεκίνησαν.
Άνθρωποι που «βρωμούσε» το στόμα τους από την πείνα και την κακομοιριά!
Μια παρέα, σε θέσεις, Κυβερνητικών Εκπροσώπων, Διευθυντών Προγράμματος σε κρατικά και άλλα κανάλια, Παρουσιαστών/τριών σε κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών και άλλοι πολλοί σε θέσεις κλειδιά στην κρατική μηχανή, που από την Μόσχα, το Παρίσι και την Αμερική, κάναν «αντίσταση», προσγειώθηκαν στην illustration κοινωνία μας, για... κάθαρση!

21η Απριλίου 2007

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μεγάλη συζήτηση η επταετία φίλε..δικτατορία χωρίς νεκρούς είναι σαν το σοφτ πορνό (νεκρούς κατά την δημιουργία της εννοώ)και παρόλο που "στερησε" την Ελλάδα από ελευθερίες μέχρι την έλευση του σιχαμένου Παττακού όποιος διαβάζει ιστορία ξέρει πως η χώρα πήγε οικονομικά 30 χρόνια μπροστά! Δεν δείχνει την ποιοτητα μας αυτό; Χρειαζόμαστε μια χούντα και τους στρατηγούς για να υπακούσουμε και να φερόμαστε σαν άνθρωποι; δεν θέλω καν να απαντήσω..ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ!