24.8.07

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ!


Έχω κουραστεί να ακούω, χρόνια τώρα, για την ομορφιά της Θεσσαλονίκης... τη νύφη του Βορρά...Την πιο όμορφη πόλη στην Ελλάδα κ.ο.κ. Έχω κουραστεί όμως επίσης, από τη γκρίνια την μεμψιμοιρία και την κακομοιριά της...μάνας του κόμπλεξ...της Θεσσαλονίκης και των πολιτών αυτής! Ήμαρτον πια με το κατεστημένο της Αθήνας! Ήμαρτον με την έλλειψη Μετρό και την περιθωριοποίηση των ομάδων και των πολιτών!
Η πιο ευνοημένη πόλη της Ελλάδας, σε πολλούς τομείς, αγωνιά χρόνια τώρα να μοιάσει στην Αθήνα. Λες και χάνει ομορφιά από την πόλη της τρέλας, του νέφους και...των πυρκαγιών (πλέον).
Η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής μας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης,με αντίπαλο,την Ισπανία, μας υπενθύμισε όλα τα παραπάνω! Ένα ολόκληρο γήπεδο με 25.000 κόσμο που πήγε να τιμήσει τον απερχόμενο αρχηγό της Εθνικής μας, Θοδωρή...Λίλη, έβριζε για 90 λεπτά τον πρώην παίκτη του ΜΠΑΟΚ, Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τη νυν παρουσία του στην ομάδα της Αθήνας, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και την "προδοσία" του προς αυτούς (όπου αυτούς, μπαοκια)! Ευφυής η αντίδραση τους! Σε κάποιο ζουμ της κάμερας σε 3 γυναίκες που βρισκόντουσαν στις εξέδρες της “μπαλωμένης” Τούμπας, διέκρινα την ευτυχία στα πρόσωπά τους, όταν μετά από ευκαιρία της Εθνικής, φωνάζανε...οεεεεε, ΜΠΑΟΚ ολέ, ολέ, ΜΠΑΟΚ, ολέεε, ολέεε, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ... κλπ.! Μαγική εικόνα!
Κάπου εκεί κατάλαβα, γιατί βγάζουν και τον Ψωμιάδη Νομάρχη και το μαλλί κομμωτηρίου τον Παπαγεωργόπουλο, δήμαρχο!
Βέβαια, αυτός ο παικταράς ο Θοδωρής,ο αρχηγός, ο παίκτης που με μισό Ευρωπαίκό πρωτάθλημα, έγινε ήρωας, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση ή νόημα στα παλικαριά της εξέδρας να κατευνάσει τα πνεύματα και να τους εξηγήσει ότι παίζει η Εθνική Ελλάδος και αυτός που βρίζουν, εκτός από παίκτης ης, είχε πάει για να τιμήσει αυτόν!
Αλλά χαζός δεν είναι...Να τα χαλάσει με τους οργανωμένους του, για κάποιον....Σαλπιγγίδη! Κι έτσι, η ζωή συνεχίζεται...
Δεν πειράζει όμως παιδιά...συνεχίστε...και φτιάξτε και καμιά μπουγάτσα με μυαλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: