11.9.07

GROUND ZERO - 6 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


11.09.01 - 11.09.07

...6 χρόνια πέρασαν από το τραγικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και το χαμό χιλιάδων συνανθρώπων μας. Δεν σας κρύβω, ότι όταν πληροφορήθηκα ότι... η Αμερική δέχεται επίθεση... χάρηκα! Βέβαια δεν είχα συνειδητοποίησει εκείνη τη στιγμή το μέγεθος της καταστροφής και του δράματος για τους πολίτες του "Μεγάλου Μήλου"!


Και σίγουρα δεν θα είχα καταλάβει το πόσο άλλαξε τις ζωές και την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, το συγκεκριμένο χτύπημα, αν δεν είχα πάει το καλοκαίρι που μας πέρασε εκεί...Στο σημείο μηδέν!Εκεί που πραγματικά πιστέψτε με, τα πρόσωπα που κυκλοφορούν γύρω από το σημείο, δύσκολα γελάνε. Δύσκολα σου βγαίνει λέξη γενικά νομίζω...Σαν στοιχειωμένη περιοχή με ανθρώπους βουβούς, να σου δίνουν την εντύπωση οτι φοβούνται ακόμα και να κοιτάξουν εκεί... Δεν ξέρω... ίσως είχα το σύνδρομο του ξένου... του τουρίστα. Αλλά πάλι δεν νομίζω... Γιατί είμαι Έλληνας και με θεωρώ πιο σκληρό και πιο "λαξευμένο" σε πόνους και συμφορές και ειδικά μετά από τόσα χρόνια, από το συγκεκριμένο "χτύπημα". Νιώθω, πως δεν μας εντυπωσιάζουν εύκολα δύσκολες καταστάσεις και πόσο μάλλον όταν είναι μακριά από το "σπίτι" μας.

Εκεί όμως μου κόπηκε η ανάσα. Μούδιασα... Εκεί ένιωσα τόσο μικρός και αδύναμος στη θέα του... τίποτα! Δεν ξέρω όμως πόσο διδάχτηκαν οι πολιτικοί των Ηνωμένων Πολιτειών. Πόσο εύκολα ξέχασαν για να μπορούν να μοιράζουν τόσο εύκολα συμφορές στον πλανήτη μας.

Εύχομαι να σταματήσουν οι άδικες επιθέσεις και οι κατοχές. Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός των πολιτικών όλου του κόσμου.

Ώρα μηδέν...σημείο μηδέν...επίπεδο μηδέν...ΑΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ...Όσο είναι καιρός!



2 σχόλια:

giannaros_g είπε...

συμφωνώ και με την ψυχολογική διάσταση που δίνεις..και με το απίστευτο σχόλιο σου στο blog του bruce...

clauss είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΑΝ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ , ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 100 Π.Χ. ΟΡΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΙΔΑΜΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 100 ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, ΣΚΕΦΤΕΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΡΓΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ 100 ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ Η ΜΙΣΟ ΓΕΜΑΤΟ ! ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ (ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ) ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ , Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ! Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ!
Β.Ν.