28.11.07

"Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΗ..."

Eχθές αργά μιλούσα με έναν φίλο και μου εξηγούσε μια ιστορία…πόθου, θα έλεγα, αλλά κι επιθυμίας…που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό.
Μου έλεγε λοιπόν, το ανατριχιαστικό, αν το σκεφτεί κανείς στην κυριολεξία, ότι μετά από πολύ καιρό, κατάφερε-μπόρεσε να νιώσει κάτι, για μια γυναίκα. "Δεν προλάβαινα να νιώσω, με τους ρυθμούς που ζω" μου είπε χαρακτηριστικά…Έτρεχα…Είχα ξεχάσει ν΄αγαπιέμαι και μάλλον είχα ξεχάσει ν΄αγαπώ…
Τον καταλάβαινα απόλυτα… Το έζησα, το ζω, στην καθημερινότητά μου και θα το ξαναζήσω…Σίγουρα!
Ένιωθα τον κόμπο που είχε στο στομάχι του και την έντονη επιθυμία του να δει τον άνθρωπό που τον ενδιαφέρει…Έστω για λίγο…Κι ας είχε ξεχάσει πως…
Ωραίο συναίσθημα, αλλά και επικίνδυνο. Τόσο επικίνδυνο, όσο το παιχνίδι που το πρόσωπο, που μας ενδιαφέρει (άντρας ή γυναίκα), επιλέγει να παίξει, όταν καταλάβει ότι κάτι χτυπάει μέσα μας γι΄αυτό.
Ωραίο και το παιχνίδι…αρκεί να μην "κουράζει", όπως του εξήγησα…
Προσπαθούσε να δικαιολογήσει…τα αδικαιολόγητα της άλλης πλευράς. Είναι πληγωμένη μου έλεγε… "Έχει ταλαιπωρηθεί από τις προηγούμενες σχέσεις της και φοβάται…" "Φοβάται ΤΙ;" τον ρώτησα. "Δεν ξέρω", μου λέει… "Φοβάται, ότι θα ξαναπληγωθεί…" Χαρακτηριστικό, παράδειγμα, που η μαλακία τους ενός γίνεται κανόνας για τους υπολοίπους.
"Η ζωή, προχωράει φίλε", του είπα. Μην κολλάς με κολλημένα άτομα… που δεν έχουν τη δύναμη να αγαπήσουν ξανά. Να σε νιώσουν και να αγαπήσουν αυτό που είσαι και θες να τους δώσεις. Άστους να κάνουν τα καθημερινά "μνημόσυνα", σε σχέσεις του παρελθόντος και σε έρωτες εφήμερους και κενούς. Αυτοί χάνουν… Όχι απαραίτητα εσένα…Αλλά την ίδια τους της ζωή.
Με ύφος, εφήβου που ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή του, γυρίζει και μου λέει… "Δεν ξέρω φίλε…Νιώθω σαν τον σχοινοβάτη, που ακροβατεί μεταξύ πρέπει να επιμείνω και δεν πρέπει, θέλω να συνεχίσω και δεν θέλω…Να μιλήσω όπως νιώθω και ξέρω ή να σιωπήσω…"
"Σιώπα", του είπα. Απόλαυσε τη μοναξιά του σχοινοβάτη, όσο μπορείς και "χάζευε" από ψηλά τον χρόνο, που σίγουρα δουλεύει υπέρ σου.
Αν κάποιος δεν είναι άξιος να σου πιάσει το χέρι που του απλώνεις…απλά χτύπα τον στην πλάτη και χαμογέλα του….
Ο Βούδας, έλεγε πάντοτε, πως κάποια στιγμή, θα έρθει, ένας προφήτης, που θα μιλήσει για το μεγαλύτερο αγαθό, που έχει ο άνθρωπος στη ζωή…Δεν ήξερε, να το περιγράψει…Εδώ και 2007 χρόνια, θα έπρεπε όμως να ξέρουμε εμείς, πως αυτό το μοναδικό αγαθό που λέγεται Αγάπη, τελικά, δεν χαρίζεται, ούτε πρέπει να αποκτιέται…Απλά μοιράζεται…

Ξεκολλάτε λοιπόν το μυαλό σας, όλοι και όλες και απελευθερωθείτε! Ο έρωτας δεν είναι επιστήμη…

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιο θέμα είναι αυτό που θίγεις αδερφέ!! Παρόλα αυτά θα πρότεινα στον φίλο μας να αφήσει τοπν εαυτό του ελέυθερο και να παραδοθεί στον έρωτά του και στα συναισθήματα που ακουλουθούν αυτόν. Και αν η κυρία αποδειχθεί λάθος ο φίλος μας δεν θα έχει χάσει τίποτα!! Αντίθετα θα έχει κερδίσει να νοιώσει όλα αυτά που νοιώθει..Άλλωστε δεν είναι εγωιστικό να θέλουμε αυτήν που "αγαπάμε" δικιά μας..? Ο πραγματικός έρωτας δεν περιέχει εγωισμό αδέρφια!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, ο έρωτας δεν είναι επιστήμη και ουτε υπάρχουν συνταγές. Να ξέρεις όμως ότι η Αγάπη ΟΛΟΥΣ τους βρίσκει και όταν πραγματικά είναι η ώρα. Όλες οι σχέσεις προσφέρουν πάρα πολλές εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, που κάνουν κάποιον πολύ πιο ώριμο και έτοιμο να καταλάβει άυτό που πραγματικά αναζητεί. Η ουσία είναι να συνειδητοποιήσει κανείς ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και να αγαπάμε τους ευατούς μας, την οικογένεια μας και τους γύρω μας και η ΑΓΑΠΗ σίγουρα θα έρθει.....

theoritikos είπε...

Φίλε Νικόλαε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, στην τελευταία φράση σου, κυρίως!

Όη...Η αγάπη άργησε μια μέρα, θα μπορούσε κάποιος να πει...

giannaros_g είπε...

οη: την ..πέφτεις στον "θεωρητικό" ή μου φαίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια γνωστέ αγνωστε είναι ότι μου αρέσει λίγο ....!!!!

clauss είπε...

ΘΕΩΡΙΤΙΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ!! ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ!! ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΓΑΠΗ ...
ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑ(ΖΩΟ)ΓΟΝΙΤΙΚΟ , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ: "ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ"

*ΔΕ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΩ ΘΕΩΡΙΤΙΚΕ!
** ΓΝΩΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ??

hello kitty είπε...

Τεράστειο θέμα άνοιξες! Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά για να μην κουράσω θα προτιμούσα να συμπεριλάβω σε μια πρόταση την άποψή μου.
Πες στον 'φίλο' σου οτι έχει ο καιρός γυρίσματα και πως όταν στερείς την αγάπη τότε θα τη στερηθείς κι εσυ! Όλα είναι θέμα timing...
Αααα και clauss, curiosity killed the cat!

@petrosskl είπε...

Θεωρητικέ ... ΒΡΗΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ!!! χαχαχα!

theoritikos είπε...

Προς PetrosS - Mόνο μία;;;

@petrosskl είπε...

και άλλη μια! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

<<...Μαγευομαστε απο το δικο μας ονειρο και νομιζουμε πως και ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να συμπρωταγωνιστησει μαζι μας,με αποτελεσμα να περιμενουμε κατι που ο αλλος ουτε καν σκεφτεται...και αυτο οχι γιατι ονειρευομαστε τους λαθος καιρους η τους λαθος ανθρωπους αλλα γιατι δισταζουμε να πουμε τι πραγματικα θελουμε και να βαλουμε τον εγωισμο μας πισω απο συναισθηματα...Η αληθεια ειναι ιδια για ολους μας...Διαφερουν μονο οι λεξεις που την περιγραφουμε.Ετσι η αλλιως πλην ελαχιστων εξαιρεσεων την παρουσιαζουμε μιση!Σπανια καταλαβαινουμε οτι αυτο θα μπορουσε να ειναι η αρχη μιας αγαπης...Και ειναι δυσκολο γιατι χρειαζομαστε αγαπη.Να παρουμε για να δωσουμε.Ειναι ακομη πιο δυσκολο να δινουμε...Ας ξεκιναμε ετσι ομως,με το να δινουμε...και αν δεν παρουμε δεν εγινε και τιποτα.Ισα-ισα θα εχουμε νιωσει την πληροτητα,εστω και για λιγες στιγμες...>>
Αν και εχει περασει πολυς καιρος απο οταν εγραψες αυτο το αρθρο ελπιζω ο φιλος σου να μην "χαζευει" και να μην "σιωπα",χαμενος σε υποχρεωσεις-φιλοδοξιες,ζωντας σε τρελους ρυθμους...Να εχει βρει την αγαπη!!!

"και επρεπε να σε χασω για να μαθω
πως η αγαπη ειν' απλη μα θελει κοπο"