20.3.08

AYTONOMIA ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΤΩΡΑ!... PART 3!

Η απίστευτη ανταπόκριση και συμμετοχή με σχόλια των αναγνωστών της «Οδού Θεωρίας» στο άρθρο «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ!», που είχαμε αναρτήσει στις 6.11.07 (βλ. αρχείο), συνεχίζεται καθημερίνα. Πολλά υβριστικά σχόλια και θέσεις έχουν διαγραφεί, αφού δεν αφορούσαν απόψεις, παρά αόριστες χυδαιολογίες. Τα 50 όμως σχόλια που έχουν μείνει αναρτημένα έχουν το καθένα ξεχωριστή βαρύτητα. Ένα σχόλιο/θέση που λάβαμε σήμερα, μας αναγκάζει να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο και να το διαβάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή. Σε ευχαριστούμε «Άγνωστε» αναγνώστη για την παρέμβασή σου, που δίνει μια άλλη διάσταση στα γραφόμενα…πιο ποιητική!

«Αγαπητοί μου πατριώτες…! η αλήθεια είναι ότι δάκρυσα με όλη αυτή την συζήτηση και στεναχωρήθηκα συνάμα… Έτσι άφησα να περάσει λίγος χρόνος για να μπορέσω να ηρεμήσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. ΠΟΝΟΣ η λέξη που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό. ΦΑΣΙΣΜΟΣ η λέξη που μου έρχεται για την συμπεριφορά όλων. Θα πέθαινα για κάθε Έλληνα το ακούτεεεε, Χανιώτη…Ηρακλειώτη…Κύπριο, Πελοποννήσιο, Μακεδώνα, Πόντιο, Μικρασιάτη, Θρακιώτη, Ηπειρώτη. Για όλους εσάς που σας θεωρώ αίμα μου. Για εσάς που σας γ@^@νε μια ζωή. Για εσάς που κάνατε και κάνετε λάθη. Για τις στιγμές της ζωής μου που πέρασα μαζί σας. Για το πρώτο μου ξύλο στο σχολείο. Για τον πρώτο μου έρωτα…και τον δεύτερο και τον τρίτο. Για τις πλάκες στο στρατό Για τις πορείες που χορέψαμε στο χορό των δακρυγόνων για ένα καλύτερο αύριο. Για τα πάρτυ που κάναμε σε κάποια παραλία σε κάποιο βουνό…εικόνες απ όλη την Ελλάδα που χωρίς εσάς θα ήταν πιο…φτωχές. Κι αν πάλι φεύγατε… μαζί σας θα ερχόμουν. Θα πέθαινα για … αυτόν τον ήλιο που καθρεφτίζεται κάθε πρωί στο Κρητικό πέλαγος , τη μυρωδιά της θάλασσας στις Κυκλάδες , το βυθό της Εύβοιας , την αγριάδα της Σαμοθράκης και της Ικαριάς, ,το τρέμουλο ψαρεύοντας στα παγωμένα ποτάμια της Ηπείρου , τη βροχή στις πλαγιές του Ολύμπου , το θρόισμα των δέντρων που σε συνοδεύει στη ραστώνη του μεσημεριού σε κάποιο παραθαλάσσιο δασάκι της Χαλκιδικής. Θα πέθαινα για …να γίνει ο κόσμος πιο ελεύθερος και δίκαιος. Για όποιον σεβόταν την ανθρώπινη ύπαρξη ανεξάρτητα από χρώμα ,φύλλο, τις πολιτικές , οικονομικές , θρησκευτικές και σεξουαλικές του προτιμήσεις . Αλλά όλα αυτά είναι μακράν. Αγαθά κόπεις κτώνται . Αύριο το πρωί αρνήσου ένα ρουσφέτι , μια θέση στο δημόσιο , μία διευκόλυνση επί χρήμασι, και… όργανο ρίξε και μια κλήση στον υπουργό που το παίζει υπέρ άνω. Τι είπες? Που θα μετατεθείς αύριο ? έχεις παιδιά δε γίνετε? E, τουλάχιστον σταμάτα τις γκλοπιές στ΄ αγανακτισμένα γεροντάκια τους συνταξιούχους. Αύριο το πρωί βρίσε όποιον δεις να πετάει σκουπίδια στο δρόμο απ το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Τι είπες ? Θα σε πλακώσει στο ξύλο? Αύριο το πρωί όταν θα πας στο δημόσιο νοσοκομείο και σου ζητήσει φακελάκι εκ των προτέρων…σε παρακαλώ ρίχτου μια σφαλιάρα οπωσδήποτε θα είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον προδότη του Ιπποκράτη. Τι είπες ? Φοβάσαι μην σου κάνει μήνυση? Αύριο το πρωί όταν σου δώσει η οικογένειά σου το φακελάκι σταυρωμένο για να ψηφίσεις κάψε το μπροστά τους. Τι είπες ? Ταράχτηκες? Όχι καλύτερα? Αν είναι έτσι αν βιάσουν το παιδί σου πάρε 10 χιλιάρικα και ξέχασέ το. Τι είπες? Τρομοκρατήθηκες? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ . Συνηθίσαμε να είμαστε κότες φαίνεται και συζητάμε για πίτουρα. Κατανοώ βέβαια το νεαρό της ηλικίας των επισκεπτών απ τα γραφώμενά τους και έτσι έχω την ελπίδα ότι στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους θα έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Ας μην συντηρούμε τον εσωτερικό ρατσισμό αλλά και γενικότερα…!!! Χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι τα λίγα σώβρακα που μας άφησαν οι κατέχοντες εποφθαλμιούν να τα πάρουν …ξέρεται τώρα.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, αυτή είναι η ...πικρή αλήθεια. Παρακάτω;;;;;;;;;
(η ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά, και τα blogs πραγματικά αποτελούν το σύγχρονο πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση που στόχο έχει την αλλαγή της στραβλής σημερινής νοοτροπίας μας )
Χρήστος