21.4.08

E.Ρ.Τ. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Tο τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας «κανιβαλικής» έως δικτατορικής αντιμετώπισης από την κρατική τηλεόραση προς διάφορα θέματα που απασχολούν το φιλοθεάμων κοινό ή πολύ απλά θέματα που διαδραματίζονται στην καθημερινότητά μας. Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε βεβαίως η «εξαφάνιση», όχι του Τζων Αυλακιώτη (παλιάς καλής σειράς της ΕΡΤ), αλλά ενός συλλαλητηρίου 30.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας πριν δύο Κυριακές.

Συνέχεια είχε στις ειδήσεις της προηγούμενης Τετάρτης το «κόψιμο» των δηλώσεων από «τεχνικό λάθος» της Γ.Γ του Κ.Κ.Ε. κας. Αλέκας Παπαρήγα από τα Ιωάννινα, χωρίς βέβαια το τεχνικό λάθος αυτό να επαναφέρει το βίντεο και τις δηλώσεις στη συνέχεια.

Η αποκορύφωση βέβαια, ήταν η κάρτα που βγήκε στην «Αθλητική Κυριακή» που μας πέρασε… «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2008», χωρίς να έχει επικυρωθεί η βαθμολογία από τη διοργανώτρια αρχή και χωρίς να έχει ληφθεί η απόφαση από το CAS. Απίστευτα πράγματα…κε. Κατσαρέ και κε. «Πουρουπουπού».
Δεν θα σχολιάσω την ανοιχτή παραδοχή των οπαδικών σας αισθημάτων σε μια εκπομπή που αφορά τους φίλους όλων των ομάδων…
Επιτέλους θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να πάψει να είναι όργανο των συμφερόντων και «τσιράκι» του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία που «ταΐζει» κάποιους δημοσιογράφους της, έχοντας τους στο payroll των εταιρειών τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Την ΕΡΤ την πληρώνουμε εμείς κύριοι και φτάνουμε… Σε όποιον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ιστορία των καναλιών της και τη σοβαρότητα που πρέπει να τα διέπουν, ας τα παρατήσει…

Φτάνουν οι κατευθυνόμενες ειδήσεις σε επίπεδο κομμάτων… (κατά τα άλλα είναι από τα καλύτερα δελτία), φτάνουν οι κατευθυνόμενες προσλήψεις κομματικών στελεχών σε θέσεις εκατομμυρίων…αποδοχών, φτάνει η συντήρηση της ρουφιανιάς και του ωχ αδελφισμού…

Αλήθεια ο μισθός της κας Δρούζα (αποχώρησε ύστερα από σχετικό ντόρο για τα 2.000.000 € που έγραφε το συμβόλαιό της για 3 χρόνια…), του κου. Παναγόπουλου και του κου Γόντικα, πως δικαιολογούνται;;;

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Perimenoyme!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουμε και μεις οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που για να δουμε Β Εθνική πρεπει να περιμενουμε να παει 1 ωρα το βραδυ για να δουμε αποτελέσματα και φάσεις?

George είπε...

Φιλε θεωρητικε, η κρατικη τηλεοραση ειναι σε πολυ καλυτερο επιπεδο απο το προσφατο παρελθον...Σίγουρα παντως οι 2 γλοιωδεις παρουσιαστες της Αθλητικης κυριακης ειναι προσβολή για την νοημοσύνη μας. βλακες και οσφυοκαμπτες

εδω που τα λεμε παντως και εσυ βιαστηκες με φωτο στο μπλογκ σου να ανακυρηξεις την αεκ πρωταθλητρια...πραγμα που δεν νομιζω να το έκανες αν δεν υπηρχε ολυμπιακος στην μέση...

theoritikos είπε...

george - Θα το έκανα και πάλι και πάλι, οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήταν "χάρτινη" πρωταθλήτρια! Πόσο μάλλον όταν είναι η ομάδα αυτή που μας έχει μάθει σε διάφορους τρόπους κατάκτησης τίτλων...
Για την ΕΡΤ θεωρώ ότι είναι ακόμα πολύ πίσω και ντρέπομαι ειδικά για την ΕRΤ SAT που προβάλει την Ελλάδα λες και είμαστε Αλβανία του ΄80!

ΔΕΜ - Άλλο κι αυτό...Απόλυτα σωστό! Σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις!

ΠΡΕΖΑ ΤV - Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και την ανάγνωσή σου στην "Οδό Θεωρίας". Θα μας ενδιέφερε η άποψή σου.

clauss είπε...

Αρχίζω το σχόλιο μου , φαίνοντας αρχικά εκτός θέματος...Η επικοινωνία μέσω των οποιουδήποτε τύπου ΜΜΕ ενέχει ενημέρωση. αλλά δεν συμβαίνει το αντίθετο! Η τηλεοράση είναι μηχάνημα μονόδρομης εκπομπής σημάτων. Οπότε έστω και αν ξεκίνησε με διαφορετικό σκεπτικό, χρησιμοποιήτε πλέον καθαρά σαν μέσω χειραγώγησης της γνώμης των ακροατών της.
Το σημαντικό πρόβλημα για μένα είναι ο διαχωρισμός του εμπορικού κομματιού της ερτ , και η εκχώρηση του εθνικού της ρόλου στο ΕΣΡ , παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε και σε άλλα "πρώην" Ν.Π.Δ.Δ. όπως το ελληνικό χρηματιστήριο , που εκχώρησε τα θεσμικά , εθνικά , ενδιαφέροντα , στην επ. κεφαλαιαγοράς , και ξεπουλήθηκε στον οποιοδήποτε.
Γυρνόντας στο θέμα θα έλεγα ότι δυστηχώς φαινόμενα σαν αυτό που περιγράφεις θα τα ξαναδούμε πολλές πολλές φορές ακόμη , με άλλους πρωταγωνιστές... Οι τύποι έχουν μπεί συμμετέχουν στο κυνήγι του χρήματος πλέον και η διασφάλιση του εθνικού χαρακτήρα της ΕΡΤ έχει πάει περίπατο. Βέβαια πάντα υπάρχουν εκπομπές που σώνουν την κατάσταση.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ το μόνο μέσω ελεύθερης έκφρασης , μαζικής επικοινωνίας , ενημέρωσης χωρίς παροπίδες, που μας έχει μείνει είναι οι ιστοσελίδες στο internet , και τα blogs , σαν αυτό εδώ! .Ας τα διαφυλλάξουμε λοιπόν , (το λέω πρώτος εγώ γιατί έκανα μια μ... )

* Αύτο με τους νομικούς περιορισμούς στα blogs πως σας φαίνεται?

** γιατί δεν βάζουν πρώτα νομικούς περιορισμούς στα σκουπίδια που κυκλοφορούν στο internet?