2.5.08

L.A (Lekanopedio Attikis)... Β.Π. vs N.Π.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που πηγάζει τέτοιο ψώνισμα που κυκλοφορεί στον κόσμο!
Πραγματικά έχουμε θέμα… κι έκπληξη μαζί…! Έκπληξη που μας προκαλεί το στυλάκι κάποιων ανθρώπων που δυστυχώς είναι πολλοί και κυκλοφορούν ανάμεσά μας… Τρέλα! Ε, ρε ξύλο που πάει χαμένο…

Οι κατηγορίες των «ψώνιων», στην Αθήνα τουλάχιστον, (πιθανώς κάθε πόλη να έχει τα δικά της), είναι 2: Αυτή των νεόπλουτων και αυτή των παραδοσιακά πλουσίων που κουβαλάνε λίγη βλακεία, μαμοθρευτίαση ή τρέλα. Και αυτό το λέμε γιατί κανένας πραγματικά πλούσιος δεν μπορεί να είναι ψώνιο αφού δεν έχει ανάγκη να επιδειξει το αυτονόητο…

Οι κατηγορίες αυτές, έχουν άλλες 2 υποκατηγορίες – στην Αθήνα πάντα – οι οποίες είναι, αυτή των Βορείων Προαστείων και αυτή των Νοτίων Προαστείων (Γλυφάδες, Βούλες κλπ.) που είναι και η χειρότερη!

Οι…των Βορείων Προαστίων, μάλλον είναι ποιο "αυθεντικοί"… Ίσως πιο συνειδητοποιημένοι, αφού οι περισσότεροι συνήθως είναι γόνοι μεγάλων οικογενειών, άρα ξέρουν κατά κάποιον τρόπο ποιοι είναι… και οι υπόλοιποι είναι φίλοι τους, που τουλάχιστον έχοντας μεγαλώσει μαζί… έχουν μια καλύτερη και πιο συγκρατημένη εικόνα κωλοπαιδαρίσματος και αφανγκατεϊσμού…

Οι… των Νοτίων Προαστίων και ειδικά οι Γλυφαδιώτες… αν δεν είναι απόγονοι κάποιου ξανθού Αμερικανού από τη Βάση, που πάνω στο λιώμα του κουτούπωσε καμιά διψασμένη… είναι παιδάκια (μικρά-μεγάλα, αγόρια-κορίτσια) που έχουν αποκτήσει χρήμα…όχι σε επίπεδο εφοπλιστών, αλλά με καμιά καλή θέση, αρπαχτή κλπ., την τελευταία 20ετία…κυρίως! Αυτή η "φάρα" είναι και η πιο αντιπαθητική… Αυτή που μιλάει με αγγλικές ορολογίες…; Ναι αυτή!
Σημειώνεται, ότι στην γενικότερη εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής δεν συγκαταλέγουμε όλο το λαϊκό πεντάγραμμο και τους ποδοσφαιριστοπολίστες που έχουν μόνιμη βάση εκεί…

Η αρχή του ξεσπάσματός μας, προήρθε από το «πέσιμο» που παρακολουθήσαμε σε νησί που βρεθήκαμε κατά τις ημέρες του Πάσχα και το οποίο εκτυλίχθηκε ακριβώς στο διπλανό μας τραπέζι σε καφέ!

Ο νεαρός βορειοπροαστίτης… έχει σταμπάρει το στυλάτο ξανθό γκομενάκι (22-25 χρονών) με το φουλάρι στο λαιμό, το στρατιωτικό μπουφάν (και καλά αλητοφλωριά) και τη βερμούδα με τον αγύμναστο κώλο… και καθώς κάτι έχει προηγηθεί σαν εισαγωγή κουβέντας…τη ρωτάει αν είναι από Αθήνα. Εκείνη του απαντάει ένα ξερό, «Ναι».
«Από πού στην Αθήνα;»
«Από Γλυφάδα»
«Άνω ή Κάτω;» Κι εκεί ακούγεται το μαγικό!!! «Έ, όχι δα και Άνω, μία είναι η Γλυφάδα… Αλλιώς θα σου έλεγα Σούρμενα!!». Λες και της είπε Τύρανα…

Το «ταπεινό κορίτσι», εκνευρισμένο έριξε μια κλεφτή ματιά στο Daytona του διπλανού της και γύρισε το κεφάλι της από την άλλη…
Δεν λέω…μαλάκας και ο φίλος μας από τα Β.Π., που κάνει πέσιμο σε άτομο που φαίνεται από χιλιόμετρα, αλλά έχοντας για «προίκα» τη βουτυρομπεμπίαση που τον διακατέχει, μη μπορώντας να φωνάξει τον μπαμπά του να «καθαρίσει» κι εκεί όπως σε τόσα άλλα πράγματα…Έπεσε στη λούμπα!
Εκεί, βέβαια, σκεπτόμενος για λίγο το χάλι που επικρατεί γύρω μας, μπορείς να πεις πολλά πράγματα…
Άλλη μία επισήμανση που μας ώθησε σε αυτό το άρθρο είναι η νέα μόδα που παρατηρείται τελευταία με το και καλά αδιάφορο – χύμα – νυσταγμένο στυλάκι, που με μια φόρμα πάμε για καφέ και ψιλομελετάμε λίγο και τα μαθήματα του deree, μαζί με καφέ και κόζι… Ναι, ναι…κάντε μια βόλτα στα καφέ της παραλιακής και θα με θυμηθείτε…

Θα μπορούσαμε να λέμε άπειρες ιστορίες και απόψεις για τις διαφορές των δύο "κοινοτήτων"… αλλά φτάνει… γιατί δίνουμε και αξία στα lobbies…
Ήμαρτον… χαλαρώστε λίγο! Αποσυμπλεγματοποιηθείτε! Βγάλτε τις μάσκες… Στο "φτηνό" Λεκανόπεδιο Αττικής του Ελλάντα είμαστε… Όχι στο L.A.!!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά! Δεν παίζεσαι. Πολύ καλό.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω σοβαρο προβλημα.... Το πατρικό μου ειναι στην Εκαλη, αρα ΒΠ, το εξοχικό μου ειναι στην Σαρωνιδα που παω για 4 μηνες, αρα ΝΠ, τωρα θα (ξανα)μεινω Κολωνακι, αρα LA, και η δουλεια μου ειναι στον Πειραιά.

Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει να μου πει καποιος σε ποια κατηγορία ανηκω?

Ανώνυμος είπε...

Dem - patrida sou oli i gi!!! Prohwra!!

theoritikos είπε...

δεμ - βασικά ανήκεις στο λαό σου!κατά τα άλλα... βλέπω οτι ανήκεις στο ενωμένο προλεταριάτο κι εσύ... όσο για την κατηγορία που ανήκεις...αυτή προς το παρόν είναι η Β΄Εθνική... Υ Π Ο Μ Ο Ν Η !

clauss είπε...

Καλόοοοοο...!!

guy's όσοι τουλάχιστον κρατάτε κάποια standard's συνεχίστε έτσι και στο τέλος , το πολύ πολύ να μείνετε εργένηδες for a lifetime! don't care... τα πρότυπα έτσι κ αλλιώς πάντα προέρχονται απο τους λίγους (έχω βαρεθεί να βλέπω τύπους να την πέφτουν σερί σε ότι πετάει και ότι κολυμπάει) .

girls... Τι να πω δεν σας γνωρίζω ... πάντα με εκπλήσετε, ελπίζω κάποια να με εκλήσει ευχάριστα... (ακούστε θεωριτικό, όλες ! γιατί αυτά που γράφει ισχύουν απο το τελευταίο χωριό μέχρι την NY!... Χαλαρώστε έχετε το μαχαίρι αλλά για να φάτε το μέσα του καρπουζιού και οχι τις φλούδες πρέπει να το βοηθησετε να το ανοίξετε προσεκτικά , μην το κακοποιήτε! -ισχύουν και για εμάς, γιατί όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί - )

super αρθρο θεωριτικέ ... μπράβο!

Bruce είπε...

Πολυ καλό άρθρο!!! Μπράβο!!! Κοίτα το πρόβλημα βασικά είναι οι νεόπλουτοι της τελευταίας 20ετίας που τους΄"γέννησε" το γνωστό σε όλους μας ΠΑΣΟΚ. Γέννησε αυτούς που βρωμούσε το χνώτο τους πριν από 15-20 χρόνια και με το Α,Β ή Γ κοινωτικό πακέτο στήριξης έκαναν την βιλίτσα τους στα ΝΠ ή στα ΒΠ. Η Νεα Δημοκρατία βέβαια ως πολύ καλό και έντιμο κόμμα τι έκανε? Συντηρεί αυτούς αλλά δίνει και σε δικά της παιδιά και τώρα που έρχονται και τα φράγκα από το Δ? Ε ρε γλεντάρες!!! Σκάφοι, πισίνες, έργα του δημοσίου χωρίς διαγωνισμούς κλπ κλπ.

Bruce είπε...

... και τρομερό ύφος από τους απόγονους ενός λαδέμπορου, ενός γιδοβοσκού, ενός τυρέμπορου και παει λέγοντας

theoritikos είπε...

Clauss - Δεν λέω τίποτα σοφίες...απλά αλήθειες!

Bruce - Η ξεφτίλα και η αρπαχτή δεν θα σταματήσει ποτέ... Χειρότερα λαμόγια έχουν εξελιχθεί οι της Ν.Δ.!
Όσο για τους τυρολαδέμπορους γιδοβοσκούς που αναφέρεις, είναι συνέπεια...προηγούμενου άρθρου μου για την Κρήτη π.χ., που το μισό υπουργικό συμβούλιο (διορισμένο από συματριώτες τους επιχειρηματίες) είναι Κρητικοί!
Τι να περιμένεις;;

clauss είπε...

οχι αλλη κρήτη ρε παιδια ! bruce συμφωνώ!

osela είπε...

χαχα, καλό! χρόνια πολλά θεωρητικέ, ελπίζω να πέρασες καλά τις γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

Κο ρυ φαί ο ! Είπες αυτά που σκέφτονται όλοι!! Μπράβο ρε μάγκα!

theoritikos είπε...

Χρόνια πολλά μοναδική Osela! Περάσαμε όμορφα το Πάσχα!
Κοίτα να δεις ρε Θ. που μα κάνανε μάγκες τα "αμερικανάκια"...

hello kitty είπε...

Καλό και εύστοχο το post σου ΑΛΛΑ ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο διαχωρισμός και ο κομπλεξισμός μεταξύ ΒΠ και ΝΠ! Έλεος! Διαφωνώ στο οτι οι ΒΠ είναι οι 'αυθεντικοί' πλούσιοι και εκλεκτοί και ξερνάω πραγματικά με το στυλάκι τους, το οποίο το έχω ζήσει από 6 χρονών, καθώς πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο των ΒΠ. Είναι κατά τη γνώμη μου εντελώς ΤΚ(του κώλου) παιδιά διπλωματών, υπουργών, μεγάλων στελεχών που έχουν ζήσει με το κέρατο του πατέρα μπροστά στα μάτια τους και τις άπειρες ώρες μαλακισμένης ωραιοπάθειας της μάνας! Δεν υποστηρίζω τα παιδιά των ΝΠ αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση οτι αυτά των ΒΠ είναι τα 'καλά παιδιά'...όλα είναι απαίσια και αισχρά, αλλά ας πάψει επιτέλους αυτός ο διαχωρισμός που τείνει να πάει προς τον ρατσισμό, κάτι που ειλικρινά σιχαίνομαι!
Στα club της παραλιακής βρίσκεις όντως τρελά ψώνια που θές να τα πλακώσεις, αλλά μη μου πεις οτι σε κάτι μπαράκια-καφέ της Κηφισιάς δεν βρίσκεις μικρές βεντέτες 24/7...μην τρελαθούμε δηλαδή. Εκεί κι αν ξερνάς με το τουπέ και την υποτιθέμενη καταναλωτική μανία ποιά θα πρωτοπάρει το gucci, prada, louis vuitton κλπ. Τα ψώνια είναι ψώνια, ανεξαρτήτου περιοχής και κοινωνικής κατάστασης. Ας τις/τους αγνοήσουμε λοιπόν κι ποιός ξέρει, ίσως κι αυτοί βαρεθούν να προκαλούν...

clauss είπε...

προς hello kitty
Αγαπημένη, δέχομαι σαφώς την αποψή σου μιας πυ μιλάμε γενικά και λέμε τις απόψεις μας, χωρίς να διεκδικούμε δάφνες επιστημοσήνης, αλλά! συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον θεωρητικό, είμαι απο τα β.π. όπως ξέρεις, όμως και η δική μου αίσθηση είναι γενικώς πάντα η ίδια δεν έχει καμμία σχέση ο κόσμος των β.π. με αυτόν των νοτίων, βλάχοι υπάρχουν παντού... στα νότια όμως μου εμφανίζονται πολλοί περισσότεροι. Όσο για τα ψώνια που κάνουμε όλοι, γιατί και εγώ εν μέρη απο την στιγμή που μου αρέσει το ωραίο και το ακριβό ,ψώνιο πρέπει να θεωρούμαι, δεν νομίζω πως αυτά είναι το πρόβλημα, όλοι μας δόξα το θεό τα κάνουμε τα ψωνάκια μας! Το πρόβλημα πιστεύω είναι η ηλιθιότητα , δηλαδή? να μην έχει γνώση της βλακείας του κάποιος! οι ψωνισμένοι με το τίποτα τους! Αυτοί οι άνθρωποι ναι δημιουργούν πρόβλημα, και εν κατακλίδει και εγώ πιστεύω οτι παρόλο που βρίσκονται παντού, τους βλέπω καμματάκι περισσότερους προς γλυφάδα μεριά!