16.4.07

Tραγωδία και έγκλημα...επιλεκτικά?

31 νεκροί και 29 τραυματίες ύστερα από πυρά ελέυθερου σκοπευτή σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια! Πραγματικά σοκαριστικό! Οι απώλειες όμως των ανθρώπινων ψυχών εκεί, δεν είναι λιγότερες από αυτές που καθημερινά χάνονται σε διάφορα πεδία μάχης ανα τον κόσμο, σε διάφορες πονεμένες και πεινασμένες χώρες, στο Ιράκ που ο αιμοχαρής πρόεδρος των ΗΠΑ απαξιεί για την καθημερινή δολοφονία που διαπράτει και συνεχίζει το έργο του.

Δεν θα το παίξω ιδεολόγος και εκολαπτόμενος ειρηνιστής, γιατί δεν είμαι...
Οφείλουμε όμως, πίσω από κάθε τραγικό ή άλλο γεγονός να βλέπουμε και την ιστορία και τι αυτή γράφει...

Κρίμα, πραγματικά, κρίμα κι άδικο , για μία πολύ όμορφη χώρα όπως οι ΗΠΑ, με σωστά οργανομένη παιδεία, που φιλοξενεί και παράγει μυαλά από όλο τον κόσμο, που δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνονται θύματα ενός μανιακού που πάλι όμως αυτη η χώρα, ξέρει να...ανατρέφει καλύτερα από κάθε άλλη...

Θα κλείσω με έναν αγαπημένο στίχο των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα... «...το έγκλημα μυρίζει από παντού...»!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα πράγματα φίλε μου δεν είναι τόσο απλά..για τα αμερικανάκια! Μην ξεχνάς πως το Σύνταγμα τους ορίζει ρητά την ελευθερία του καθενός να έχει όπλα παντός τύπου για την προσωπική του άμυνα αρκεί να τα δηλώσεις στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να περάσεις μια αστεία κυριολεκτικά αξιολόγηση! Οι αμερικάνοι είναι μαθημένοι να θερίζουν ότι έχουν σπείρει...θα το ξεπεράσουν και αυτό και σε 10 χρόνια θα είναι μια συγκινητική επέτειος.

theoritikos είπε...

Πολύ φοβάμαι, ότι σε 10 χρόνια δεν θα έχουν μέρες για ξεχωριστές επετείους…Φορτώνει δράματα το ημερολογιό τους …σε όλα τα επίπεδα!