18.9.07

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...

Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως όλοι είδαμε, αγαπητοί μου φίλοι έκαναν 4 κόμματα να χαμογελάνε και 1 να κλαίει…

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε αυτό που δεν γίνεται…δηλαδή να ρίξει τα ποσοστά του κόμματός του ακόμα πιο χαμηλά από τις προηγούμενες εκλογές, να πιάσει σχεδόν τα ίδια ποσοστά με το «μαύρο ΄89» και να ενισχύσει την εικόνα όλων των άλλων κομμάτων ως πιο σίγουρες και δυνατές λύσεις.
Δυστυχώς, όμως όπως σε κάθε αυτοκρατορία, το κάστρο έπεσε από μέσα!
Ο πόλεμος που δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από το εσωτερικό του κόμματος από την επομένη κιόλας των εκλογών του Μάρτη του 2004, δεν άφηνε πολλά περιθώρια νίκης. Οι δελφίνοι ξεσκεπάστηκαν στις 19:01, 1 μόλις λεπτό μετά την δημοσίευση των exit polls. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Κουλούρης, Πετσάλνικος, είναι κάποιοι από αυτούς που έσπευσαν να κατηγορήσουν τους πάντες και τα πάντα με κατάληξη πάντα τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι μέρες που έρχονται για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι δύσκολες…έως και καταστροφικές. Έκτακτο Συνέδριο και εκλογή Προέδρου από τη βάση. Τώρα ποια βάση…; Θα δούμε…Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εγωισμός του Ευ. Βενιζέλου δεν θα τον αφήσει σε ησυχία, ακόμα και αν χάσει…Τότε, που ίσως να δούμε ακόμα και τη δημιουργία νέου κόμματος με πολλά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Για την Άννα Διαμαντοπούλου δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα αποτελέσματα σε περίπτωση που γίνει το λάθος και αναδειχθεί Πρόεδρος του κινήματος…Αν κατέβει…

Από την άλλη πλευρά τώρα…Ο Κώστας Καραμανλής πήρε την μπάλα από τη μικρή περιοχή της ομάδας του και αφού πέρασε με φαντεζί ενέργειες όλους τους αντιπάλους του έβαλε γκολ!! Βέβαια το «σκορ» δεν είναι ασφαλείας…Με αγωνία περιμένουμε το νέο υπουργικό συμβούλιο, με νέους ανθρώπους όπως είπε και ο «προπονητής»/Πρωθυπουργός… Δυστυχώς, γι΄αυτόν, στο ποδοσφαιρικό πολιτικό τοπίο της χώρας μας, οι προπονητές κρίνονται από την πρώτη αγωνιστική, αν όχι από τα φιλικά…Προσοχή λοιπόν!

Η Αλέκα, δέχτηκε το μεγαλύτερο κομμάτι των απογοητευμένων ψηφοφόρων…όλων των κομμάτων! Μπράβο της, γιατί έπαιξε σωστά το προεκλογικό παιχνίδι!

Ο Αλαβάνος, θα κριθεί…Με επικοινωνιακή πολιτική μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας, αλλά και του επόμενου ηγετικού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, τσίμπησε την «έξαλλη» και πάντα διαμαρτυρόμενη νέα γενιά του τόπου μας. Τώρα αν ψάξετε στη βάση των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα βρείτε πολύ Βόρεια Προάστεια…

Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης βαλλότανε από Θεούς και Δαίμονες για να μην μπει στη Βουλή…Εντυπωσιακό το ποσοστό του μετά από τέτοια συσπείρωση των κομμάτων και εντυπωσιακά τα ονόματα που τον ακολουθούν στη Βουλή (Βορίδης, Πλεύρης, Αποστολάτος κ.α) , που σίγουρα θα δώσουν «άλλη» νότα…

Άξιο να παρατηρηθεί το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων που με λίγο καλύτερη προβολή και μεγαλύτερη δημοσίευση των θέσεων τους, μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους, ακόμα περισσότερο στις επόμενες εκλογές.

Καληνύχτα…κε. Παπαθεμελή!

3 σχόλια:

George είπε...

Τα αποτελέσματα ειναι τοσο καθαρα που σχεδο ολες οι εκτιμησεις συγκλινουν. Στο Πασοκ νομιζω υποβοσκει μια κριση πολυ μεγαλη. Δεν ειναι μονο θεμα προσωπων αλλα και κυριως θεμα πολιτικης , πρακτικων και συμπεριφορας. Ο Σημιτης ανελαβε σε πυρινο κλιμα αλλα με το πασοκ στην εξουσια. Ο Γιωργος ανελαβε χωρις να το παρει κανεις χαμπαρι και χωρις κανενας να θελει να φορτωθει την συντριβή. Τωρα ομως εχω την αισθηση οτι τα πισωπλατα μαχαιρωματα δεν θα εχουν σταματημο...Αν μη τι αλλο προβλεπεται πολυ εντονος χειμωνας για ολα τα κομματα.

giannaros_g είπε...

Τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρεια για παρερμηνείες. Έτσι όπως τα γράφεις είναι...

giannaros_g είπε...

ΥΓ και γω ακούω Κώστα Αρβανίτη κάθε πρωί!!