25.9.07

Ο παντοντινός έρωτας του κυρίου Γκορζ!

"Μόλις συμπλήρωσες τα 82, όμορφη, χαριτωμένη, ποθητή. Ζούμε μαζί 58 έτη και σε αγαπώ σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Εσχάτως, σε ξαναερωτεύτηκα άλλη μια φορά, και να γνωρίζεις, φέρω μέσα μου ένα 'κενό', το οποίο εντούτοις με κατακλύζει, και που ξεπερνιέται μόνον όταν σε αγκαλιάζω".

Tα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αντρέ Γκορζ. Έναν Γάλλο συγγραφέα και ιδρυτή του "Νουβέλ Ομπσερβατέρ", ενός από τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία πολιτικά περιοδικά της Γαλλίας.
Ο άνθρωπος αυτός εχθές αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, στα 84 του χρόνια, γιατί κάποια δευτερόλεπτα πριν την αποτρόπαια πράξη, η σύζυγος του και σύντροφος της ζωής του για 58 χρόνια είχε σβήσει από την ανίατη ασθένεια.

Τι όμορφο να αγαπάς τόσο δυνατά...τι όμορφο να έχεις τη δύναμη στα 84 σου χρόνια να εκφραστείς με τόσο ωραία λόγια στον άνθρωπό σου... Τι μαγική λέξη ο έρωτας και πόσο ιδανικό ακούγεται...το «σε ξαναερωτεύτηκα»...

Δεν ξέρω βέβαια αν η ολική ταύτιση και αφομοίωση με τον σύντροφό σου, είναι αυτό που χαρίζει την αιώνια ευτυχία και τελικά ζωή, αλλά σίγουρα ξέρω ύστερα από αυτά τα λόγια του Γκορζ, ότι κάπως έτσι θα ήθελα κι εγώ να μπορώ να νιώθω στα 84 μου!

7 σχόλια:

George είπε...

..............................................

hello kitty είπε...

Αχχχ πολύ δύσκολη η ζωή για μας τους ρομαντικούς...
Τέλεια είδηση-σ'ευχαριστούμε για την πληροφορία, πολύ συγκινητικό όντως.
Μακάρι να φτάσουμε κι εμείς κοντά στα 84...

hello kitty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bruce είπε...

Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο !!!!

giannaros_g είπε...

εκτός από "θεωρητικός" είσαι και "ρομαντικός"..ανέκαθεν..ωραίο και συγκινητικό...

Ανώνυμος είπε...

Τί πιο δυνατό και όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι με ιδανικά! Αυτα είναι που κρατούν δυνατή τη φλόγα της ζωής, μας προστατεύουν από το ρεαλιστικό της καθημερινότητας και διατηρούν την αγνότητα της ψυχής.
Τί πιο ζωντανό, δύο άνθρωποι να πεθαίνουν μαζί, ενωμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον δοκίμιο του Γκορζ.

http://vivlia.wordpress.com/2007/10/06/gorz/