8.10.07

ΘΡΗΣΚΕΙΑ... ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΑ!!

Προχθές είχα μια συζήτηση σε ένα φιλικό τραπέζι, σχετικά με τη θρησκεία, την εκκλησία, την πίστη, του παπάδες και τι όλα αυτά αντιπροσωπεύουν.

Λέγαμε λοιπόν, πως είναι γεγονός ότι η εκκλησία στην Ελλάδα έχει τρομερή δύναμη, τόσο οικονομική, όσο και πολιτική.
Οικονομική γιατί πολύ απλά το 16% της γης στην Ελλάδα ανήκει αμέσως ή εμμέσως στην εκκλησία της Ελλάδος και αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το ποσοστό μέχρι τις αρχές του ΄80 ήταν πολύ μεγαλύτερο δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.
Πολιτική, γιατί αιώνες τώρα η Εκκλησία, ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, καθεστώτα, υπουργούς και βουλευτάδες όποτε αυτή ήθελε.
Βέβαια, η πολιτική με τη θρησκεία είχαν άμεση σχέση και ανάμειξη από τα αρχαία χρόνια και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό των πολιτικών της Δημοκρατίας της Αθήνας, όπου επηρεαζόντουσαν άμεσα σε αποφάσεις από τους Θεούς και μάλιστα σε αυτούς κατέληγαν, όταν δεν βρίσκαν λύσεις με το λόγο τους! Σε αυτούς πάλι κατέληγαν, μέσω του Μαντείου των Δελφών πάντα, και όταν δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν τη μελέτη των εντοσθίων από τα θυσιασθέντα ζώα. Στη θρησκεία άλλωστε κατέληγε ο άνθρωπος (είτε πολιτικός, είτε όχι) από αρχή της δημιουργίας του κόσμου, έως σήμερα, όταν ο φόβος τον κυρίευε...
Ο φόβος...Ναι. Αυτό το συναίσθημα που τόσο όμορφα και έξυπνα οι εκπρόσωποι της εκάστοτε θρησκείας συντηρούν και εμβολίζουν στις ψυχές των ανθρώπων! Με αυτό γεμίζουν τους τόπους λατρείας, με αυτό ποτίζουν τις συνειδήσεις... Θρησκείες... ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ MARKETING, το πιο βρώμικο και το πιο επιθετικό, το έχουν οι θρησκείες!
Είμαι σίγουρος, όμως, ότι Ο Ιησούς δεν δίδαξε αυτά! Είμαι σίγουρος ότι θα ένιωθε μεγάλη απογοήτευση και θα έπεφτε σε βαθιά κατάθλιψη, αν κατέβαινε τώρα στη γη και έβλεπε... τα όλα χάλια αυτών που καπηλεύονται το όνομα του και το παίζουν άγιοι πατέρες. Αυτοί που κρύβουν το ροζ στρινγκ με τη δαντέλα κάτω από τα ράσα. Αυτοί που βγάζουν περισσότερα και από τους τραγουδιστές στις μεγάλες πίστες. Αυτοί που ΄χουν την απαίτηση να τους φιλάς το χέρι και να έχεις νηστέψει για να κοινωνήσεις και προηγουμένως έχουν πιάσει... τα άπιαστα και έχουν φάει βόδια ολόκληρα. Αυτοί, που κλαίνε στα κανάλια για την άσχημη κατάληξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου και από πίσω κανονίζουν με κρυφές συναντήσεις, το ποιος θα τον διαδεχθεί, για να "φάει" με άλλους 20-30, ότι προλάβει...

Βέβαια, μια τέτοια κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ... Απλά καλό είναι να σκεφτόμαστε...
Α, είναι σημαντικό να επισημάνω ότι αφορμή της κουβέντας ήταν όργια που έγιναν προσφάτως σε μοναστήρι... της μόδας... ΒΡΩΜΑ! ΑΗΔΙΑ!

Ένα να θυμάστε φίλοι μου! Ωραίο πράγμα η πίστη! Με αυτήν καταφέρνεις πολλά... Με αυτή ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει θαύματα... καθημερινά!
Και ίσως κάποτε γίνει και το θαύμα να κατανοήσουμε τα αλληγορικά και μεταφορικά παραδείγματα και λόγια του Ιησού, όπως Αυτός ήθελε να μεταδώσει ανά τους αιώνες!

Λυπάμαι για τον Χριστόδουλο, όπως για κάθε άνθρωπο.

Υ.Γ. Για να μην παρερμηνευτώ, σημειώνω ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος... αλλά του 2007!

7 σχόλια:

George είπε...

Μεγάλη κουβέντα ανοιξες...Ήθελα να γραψω και εγω κατι παρομοιο αυτες τις ημέρες. Συμφωνω μαζι σου σχεδον σε όλα. Ο κλήρος οδηγεί την θρησκεια σε απαξίωση και εξευτελισμό. Ολοι επικαλουνται τον Χριστό αλλά μονο στα λόγια γιατι δεν εχουν την δυναμη να κανουν πράξη αυτά που κυρήττουν.

Για τον Χριστόδουλο λυπάμαι πραγματικά. Ο ρολος του είναι σημαντικός όπως και η αποστολή του. Με τα πολλά καλά του και τα πολλά κακά του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΙΔΕΑ.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΕΡΔΗ ΟΤΙΔΟΙΠΟΤΕ!!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...-
ΤΟ ΝΑ ΕΓΚΟΛΠΩΘΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ 100%.
ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ/ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ... ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΙΔΕΕΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ...
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ...
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.

...ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ...

Α Ν Ω Ν Υ Μ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησία: Η αγορά των λαών

Θρησκεία: Το όπιο των λαών

Πίστη: Η δύναμη των λαών

theoritikos είπε...

George σε ευχαριστώ για τα πάντα ουσιαστικά σχόλια σου.
Ανώνυμε όλα είναι μια ιδέα..όντως!Εξαιρετικό το σχόλιο σου.
Αγαπητή φίλη, επιβεβαιώνεις το άρθρο μου, αφού όπως γράφεις...όλα για τον λαό γίνονται και τον επηρεασμό αυτού...Σε ευχαριστώ.

@petrosskl είπε...

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13 :)

Ανώνυμος είπε...

Petross είσαι ά ρ ρ ω σ τ ο ς!:))

giannaros_g είπε...

φίλε τα string δεν είναι μόνο ροζ..τα έχουν σε όλα τα χρώματα οι αδερφούλες (του Ελέους πάντα, για να μην παρεξηγηθώ!)κατά τα άλλα, τις ξέρεις τις απόψεις μου..