20.10.07

ΜΠΕΝΑΖΙΡ ΜΠΟΥΤΟ... Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!


140 νεκροί και πάνω από 500 οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο Καράτσι με στόχο την αυτοκινητοπομπή της πρώην πρωθυπουργού και γυναίκας "κόλαση", Μπεναζίρ Μπούτο, την οποία περίμεναν στους δρόμους της πακιστανικής πόλης δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της, καθώς επέστρεψε στη χώρα μετά από αυτοεξορία οκτώ χρόνων και όπως καταλαβαίνετε... έγινε "κόλαση"!

Στο προχθεσινό μου άρθρο για την Τουρκία, γράφαμε για πολιτισμό και αντιδράσεις. Τι να πει κανείς, όμως για τις συνέπειες της επιστροφής, μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της τελευταίας 10ετίας, που με τους αγώνες της για τη Δημοκρατία, έχει προκαλέσει, χωρίς να θέλει στην ουσία, δεκάδες απώλειες ζωών! Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι κατά την επιστροφή της στην πατρίδα της, επέλεξε να κάνει τη διαδρομή μέχρι την οικία της με ξεσκέπαστο αυτοκίνητο, αλά Κένεντυ, γνωρίζoντας τους κινδύνους για τη ζωή της... Βεβαίως, δεν ξέχασε να δηλώσει, πως τίποτα δεν τη σταματά στους αγώνες της για δημοκρατία στο Πακιστάν... Για την ιστορία... και όχι μόνο... σημειώνουμε ότι η επίθεση έγινε τα μεσάνυχτα, περίπου 10 ώρες μετά την άφιξη της Μπούτο στο Πακιστάν, από το Ντουμπάι. Για την προστασία της Μπεναζίρ Μπούτο η αστυνομία έχει κινητοποιήσει 20.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας!!! Φανταστείτε να είχαν αναθέσει στον Πολύδωρα τη φύλαξή της... 20.000 κόσμος θα ήταν σε λάθος σημείο...!!!

1 σχόλιο:

giannaros_g είπε...

ευτυχώς που υπάρχουν και bloggers σαν και εσένα που ασχολούνται και με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Τεράστιο θέμα της Μπούτο, αλλά δυστυχώς δεν έχω σχηματισμένη άποψη ακόμα, κάπως έτσι είναι όπως τα λες...