2.10.07

Ernesto Che Guevara Festival

Aφιέρωμα με τη μορφή ντοκυμανταίρ στον Ernesto Che Guevara και με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 10 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο «ΊΛΙΟΝ» στην πλατεία Βικτωρίας.
Κάθε μέρα, από 18:30 έως 00:30, θα προβάλλονται ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του, όπως απαθανατίζονται από καλλιτέχνες όλου του κόσμου (Κούβα, Χιλή, Βολιβία, Αργεντινή, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α, Καναδά αλλά και την Ελλάδα).
Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καλλιτέχνες θα διαβάσουν κείμενα του Τσε και σημαντικά γράμματά του, προς την οικογένειά του, τον Φιντέλ Κάστρο κ.α.
Στον κινηματογράφο «ΊΛΙΟΝ», τις μέρες του φεστιβάλ, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα λειτουργεί επίσης έκθεση αφίσας από όλο τον κόσμο για τον Che.
Θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από live συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε που τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας κ.α.
Την Παρασκευή 5/10 και το Σάββατο 6/10, ώρα 20:00-21:00, λατινοαμερικάνικα μουσικά γκρουπ θα τραγουδήσουν τραγούδια αφιερωμένα στον Τσε.
Τη Δευτέρα 8/10 στις 20:00 θα μιλήσει ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Hermes Herera Hernandez.

Καλή πρόταση – εναλλακτική διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: