30.9.07

"Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή"


Εχθές το βράδυ είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή παράσταση, με τίτλο "Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή" στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής. Ταξιδέψαμε... Αλλάξαμε... Αποφορτιστήκαμε! Η παράσταση ήταν μια από αυτές που σας προτείναμε μέσα από την ">Οδό Θεωρίας" κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με άξονα τραγούδια-πορτρέτα, που το καθένα "έντυνε" ξεχωριστά κάθε ένα από τους 8 μονολόγους που ακούσαμε. Μοναδικό κοινό τους σημείο, ένα λευκό σημάδι που βλέπαν οι 8 γυναίκες που εξιστορούσαν τις βιωματικές τους ιστορίες.
Στο τραγούδι ήταν η ιδιαίτερη φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τις 8 γυναίκες ενσαρκώναν 3 ηθοποιοί. Η Αθηνά Μαξίμου (την είχαμε γνωρίσει στην πολύ καλή ελληνική ταινία "Αυτή η νύχτα μένει", η Συρμώ Κέκε και η Εύη Σαουλίδου (είχε παίξει στις "Νύφες" του παντελή Βούλγαρη). Πολύ καλές και οι τρεις.
Τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Ανδρέου και στίχους και σκηνοθεσία ο Θοδωρής Γκόνης.
Μας έκανε εντύπωση ο πολύ ωραίος μικρός καλοκαιρινός χώρος - θεατράκι του Μεγάρου, αλλά και οι πολλές γνωστές παρουσίες, όπως ο Υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέκος Φασιανός, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Κώστας Λειβαδάς και ο Στέλιος Κούλογλου.
Κάτι τέτοιες βραδιές ομορφαίνουν την Αθήνα και τις επιλογές της για ζωή μέσα σ΄ αυτήν...

1 σχόλιο:

giannaros_g είπε...

πολύ ωραίος χώρος όντως! Σε αυτό το σκπουπίδι το Χειλάκη δεν πέταξες καμιά πατσαβούρα? σε πάω που postάρεις μεταμεσονύχτια!!