15.11.07

ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ; ΠΟΙΑ ΓΙΟΡΤΗ;

H "Οδός Θεωρίας", προτείνει την κατάργηση της γιορτής (?) του Πολυτεχνείου!

ΔΕΝ
δέχομαι να παραλύει η χώρα από 5.000 αριστεριστές που βγαίνουν στους δρόμους, για μια επέτειο που οι μισοί δεν ξέρουν τι έχει γίνει ακριβώς, κάποιοι άλλοι υποθέτουν και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και «αγωνιστές» της περιόδου, μένουν στην Εκάλη και στην Πολιτεία πλέον και δηλώνουν βουλευτές ή υπουργοί.

ΔΕΝ δέχομαι, να καίνε τη σημαία μου, αυτοί που προασπίζονται δήθεν, τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας του λαού. Τη σημαία που οι ίδιοι κουβαλάνε ποτισμένη με αίμα στα χέρια τους το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, που οι θύμησες πληγώνουν.

ΔΕΝ δέχομαι τα ίδια ανύπαρκτα λαμόγια-αναρχικοί, να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να δημιουργούν πανικό, γιατί... θυμήθηκαν τον Παπαδόπουλο!

ΔΕΝ επιτρέπεται 8.500 αστυνομικοί να είναι στους δρόμους, όπως έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο, για μια...γιορτή!

Ποια γιορτή; Ποια αλήθεια και ποιο ψέμα του Πολυτεχνείου;

Πως θα γιορταστεί; Mε καταλήψεις και απεργίες;
Με τι; Mε τις Luis Vuiton και τις Gucci τσάντες που μέσα θα κρύβουν μολότοφ; Mε τη Δαμανάκη; Mε τον σύγχρονο επαναστάτη Αλαβάνο και τον μορφονιό Τσίπρα; Πως ρε παιδιά;

10 έρμαια της πολιτικής θα καταθέσουν νεκροστέφανα και θα το παίζουν θλιμμένοι, μέχρι να πάνε περπατώντας, αμέσως μετά στον Μπαϊρακτάρη να φάνε κανένα σπλινάντερο!

Φρίκη! Αηδία! Μπουρδέλο χώρα, για τεμπέληδες, φοιτητές και δημόσιους υπαλλήλους, που ψάχνουν αφορμή για κοπάνα και αργίες!

Με την ίδια λογική που κάποιοι επιθυμούν να καταργηθούν οι παρελάσεις, θα πρέπει να καταργηθεί και αυτό το ΨΕΜΑ!

Όλες αυτές οι «γιορτές», συντηρούν και μεγαλώνουν την αλυσίδα του εμπορίου και του καταναλωτισμού. Τραγούδια που γράφονται και δίσκοι που πουλάνε, συναυλίες, σημαίες του ΤΣΕ και λουλούδια, βιβλία και κομματικές παρατάξεις που περιμένουν στη γωνία της πλατείας Εξαρχείων, να δώσουν τα φυλλάδια που έχουν βγει από το τυπογραφείο του Ριζοσπάστη, στο «Σπίτι του Λαού», για ενίσχυση στο κόμμα...
Πολλά, πολλά...λεφτά που στροβιλίζουν στον «αέρα» της Ελεύθερης κατά τα άλλα Ελλάδας.

Συγγνώμη, αλλά σήμερα νιώθω πιο υποταγμένος από ποτέ! Και ξέρετε επανάσταση για το παρελθόν δεν υπάρχει...Για το αύριο όμως θα έπρεπε! Κι εκεί δηλώνουμε απόντες!

Φτάνει πια! Το ημερολόγιο μου λεεί ήδη 18 Νοέμβρη.

Καληνύχτα αγωνιστές των σπρέϋ και των καταλήψεων του τζόγου, της παρτούζας και της αρπαχτής !

24 σχόλια:

Bruce είπε...

Teleio arthro!!! Bravo bravo bravo!!! Den xreiazetai na pw oti symfwnw me ola fysika!!!! Oi koumounistes me pisines olympiakwn diastasewn... opws leei ki enas gnwstos mas

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Το κράτος ποτέ δεν τίμησε αληθινά την επέτειο (και όχι γιορτή του Πολυτεχνείου).Το άφησε τεχνηέντως στα χέρια ομάδων κρατικοδίαιτων, εγκαθέτων,τυχάρπαστων και καλά "υποστηριχτων" της εξέγερσης, έτσι ώστε να φθίνει στη συνείδηση των πολιτών. Να γίνει συνώνυμο της αναρχίας και της διατάραξης της τάξης!
Πιτσιρικάς με πήγαινε η μητέρα μου, η οποία συμμετείχε αθόρυβα στα γεγονότα σαν μία απλή ιατρός που έφυγε από το νοσοκομείο της με το πρόσχημα πως θα κάνει το καθήκον της σαν επιστήμονας και κλείστηκε μέσα, συνδυάζοντας την επιστήμη της με το καθήκον της σαν ελεύθερος πολίτης. Ποτέ μετά δεν εξαργύρωσε τη δράση της αυτή. Ακολουθούσαμε λίγο την πορεία, όπως ακολουθείς μία επικήδειο τελετή. Τώρα πια στα 33 μου (έχω και γενέθλια τη μέρα αυτή), κατέβαινω, αφήνω ένα λουλούδι και θλίβομαι!Ένα πανηγύρι "επανάστασης", που κανείς δεν θυμάται τί έγινε, κανείς δεν τιμάει κάνέναν, κανείς δεν μιλάει για τότε!
Και πώς να μιλήσει? Τις μέρες του Πολυτεχνείου συνέβησαν πολλά. Ομαδούλες που προσπάθησαν να καπηλευτούν την υπόθεση, κομματικά παιχνίδια αριστερών, σπίλωση προσωπικοτήτων και χορός προβοκατόρων.
Αγάπω το Πολυτεχνείο, την σκέψη πως μετά από 7 χρόνια που όλα τα πλάκωνε η φοβέρα, υπήρξαν κάποιοι ελεύθεροι, εξέπεμψε ένας ελεύθερος ραδιοσταθμός, γέμισαν οι δρόμοι. Λατρεύω την "εξέγερση " αυτή σαν κίνηση. Γιορτάζω στην ψυχή μου την 15 Νοέμβρη , τη μέρα που άναψε η σπίθα.
Η 17 Νοέμβρη, η πτώση της πύλης, σαν σύμβολο είναι κάτι όμορφο...Όμως πίσω της στήθηκε ένα παιχνίδι, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Στο επιτελείο του δικτάτορα Ιωαννίδη, στους πυρήνες των κομματικών οργανώσεων, στα γραφεία του ΚΚΕ.(Παραπέμπω σε αφηγήσεις τότε φοιτήτων σε εκπομπή του Κούλογλου πριν 2 χρόνια, στο καταραμένο δημοσίευμα της Πανσπουδαστικης νο14 εκείνες τις μέρες. στο βιβλίο "Η νύχτα της μεγάλης Σφαγής,της Λ.Ζωγράφου" κ.α.) Αλήθειες δεν ειπώθηκαν ποτέ! Η κουβέντα ήταν μόνο αν υπήρξαν νεκροί μέσα στο χώρο! ΟΧΙ δεν υπήρξαν!! Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε! Μέρος της συντονιστικής επιτροπής ήθελε να ανοίξουν οι πόρτες και να διαλύθει ήρεμα η εξέγερση. Κατηγορηθηκαν σαν εγκάθετοι, λιδωρήθηκαν από κομματικά έντυπα. Η πόρτα έπεσε όχι σαν πράξη βίας, αλλά κατόπιν συνενόησης του στρατού με τους φοιτήτες, έτσι ώστε να εκκενωθεί πιο εύκολα ο χώρος. Αλήθειες που κανείς ποτέ δεν τόλμησε να πει δημοσίως.Δεν το κατηγορώ, το ξαναλέω..για μένα η εξέγερση έδωσε το στίγμα της και αποθεώθηκε από τη στιγμή που ξεκίνησε. Και δεν ξεκίνησε για να πέσει η χούντα.Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία που ούτε αυτή έχει αναλυθεί ποτέ.
Με το πέρασμα των ετών το Πολυτεχνείο έγινε μύθος, απλά για να μπορέσει να απομυθοποιηθεί. Και το πετύχανε! Πολλοί ζήλεψαν το Πολυτεχνείο. Κανένα από τα τώρα τσογλάνια που καίνε σημαίες δεν θυμόνται πως τα ξημερώματα της 17 Νοέμβρη 1973, ο Εθνικός Ύμνος σκέπαζε την Πατησίων. Κανείς δεν θυμάται πως πρώτα κατέρρευσε η Γαλανόλευκη και μετά η πόρτα.
Κανείς τους και κανείς μας σήμερα δεν τολμάει να κάνει το δικό του Πολυτεχνείο! Απλά βεβηλώνουμε τη μνήμη, φθονώντας τη δράση κάποιων με ιδανικά, αφού εμείς πια δεν έχουμε τέτοια.

1,2,3 πολλά Πολυτεχνεία...ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ..στις ψυχές μας, στη ζωή μας!

giannaros_g είπε...

@ θεωρητικό: γράφεις αλήθειες, αλλά και υπερβολές ορμώμενος από την πολιτική σου τοποθέτηση. Και επίσης γράφεις για τα ΜΕΤΑ του Πολυτεχνείου, όχι για την εξέγερση αυτή καθεαυτή, που πρέπει ΠΑΝΤΑ να τη θυμόμαστε, γιατί ήταν ένα συμβολικό μήνυμα αντίστασης στην κάθε μορφής ανελευθερία..

@ dimitris: πολύ σωστές απόψεις και πολύ συγκινητικό το comment σου..

Man on the moon είπε...

δημητρης με καλυψες.

Ανώνυμος είπε...

,,,

Ανώνυμος είπε...

15/11/1973Γουδι δεκανεας αλλαγης στην κεντρικη πυλη του στρατοπεδου.Διαταγη,να στηθει το πενηνταρι μετα τις οκτω το βραδυ κατω στην πυλη,γιατι θα ερχονταν φοιτητες να καταλαβουν το στρατοπεδο.Να μην διστασετε να ριξετε...Που να κλεισω ματι, ευτυχως δεν ηρθαν.16/11/1973Επικεφαλης εξωτερικου περιπολου στρατοπεδου.Πυροβολισμοι και λαμψεις απο το βαθος του οριζοντα απο το κεντρο με αναγκαζουν να επιστρεψω στο θαλαμο.Ολοι ξυπνοι αναστατοι μιλουν για εξεγερση,στο κεντρο.Ο αξιωματικος υπηρεσιας μας καλει ολους κατω στο προαυλειο για αναφορα,θα ερθει ο Διοικητης της σχολης εφεδρων αξιωματικων τεθωρακισμενων συνταγματαρχης....Διαταγη,να επανδρωσουμε τα αρματα μεταφορας προσωπικου Μ113 και να ακολουθησουμε τα αρματα τα Γαλλικα ΑΜΧ30 κατεβαινοντας την Αλεξανδρας προς το Πολυτεχνειο.Αλφαδες και Βηταδες γιναμε ενα,και αναρωτιομασταν τι θα κανουμε.Χωρις να το καταλαβω με βαζουν επικεφαλης σε ενα Μ113 με αλλους δυο Αλφαδες και πεντε φανταρια.Ακολουθω τον εκπαιδευτη μου λοχαγο...ειμαι στον πυργο του Μ113 με το τριανταρι οπλοπολυβολο στο χερι και κατεβαινουμε την Λεωφορο Αλεξανδρας.Που να κοιμηθω......

Ανώνυμος είπε...

Το παραπανω γιαυτους που δεν κοιμουνται απο τοτε....

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε ...δάκρυσα.
θες να μείνεις ανώνυμος...αλλά θα ήθελα να επικοινωνήσω, έστω και ανώνυμα μαζί σου....
Είμαι 33. Έχω γενέθλια αυτή τη μέρα και θες από διαστροφή, θες από τις διηγήσεις...ψάχνω, να μάθω..Γιατί τελικά οι αλήθειες είναι πολλές..ο πόνος όμως ένας.
Αυτές τις μέρες μιλάνε όλοι...αλλά δεν μιλάει κανείς που έζησε...και πόνεσε και πονάει ακόμη! Σε αυτούς ανήκει η επέτειος αυτή...και όχι σε αυτούς που τη χρησιμοποίησαν σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ....
Με έχεις συγκινήσει πολύ...αν θες επικοινώνησε από εδω...

theoritikos είπε...

MitSOS , εξαιρετικό το σχόλιο σου.
Θα μπορούσε να είναι απλά η συνέχεια του άρθρου μου. Κρατάω μια φράση την οποία αναδημοσιεύω σε αυτό εδώ το απαντητικό σχόλιο μου..."Πανηγύρι Επανάστασης". Σε ευχαριστώ. Πρόσφατα άκουσα για κάποιον μια ίστορία με το ψευδώνυμο MitSOS. Aν είσαι αυτός...τιμή μου!

Φίλε ανώνυμε, άκρως συγκινητικό και ακραία ρεαλιστικό το σχόλιο σου!Δυστυχώς από τότε...κοιμούνται πολλοί όμως...Και κάποιοι εις βάρος μας... Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την αξία που δίνει στο blog με τα συγκεκριμένα σχόλια σου...αν και Ανώνυμος.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

den xerw giati diegrapses to proigoumeno sxolio-erwtisi mou...

theoritikos είπε...

εκ παραδρομής φίλε...συγγνώμη. Άκουσα λοιπόν για κάποιον από το Εδιμβούργο...

Xrysostomos είπε...

"ΔΕΝ δέχομαι να παραλύει η χώρα από 5.000 αριστεριστές που βγαίνουν στους δρόμους"

Στο πολυτεχνείο του '73 πόσοι νομίζεις ήταν; Εκατομμύρια;

Το επιχείρημα σου για "5.000 αριστεριστές που παραλύουν τη χώρα", ακουγόταν ακριβώς το ίδιο και εκείνες τις μέρες. Όπου όμως "αριστεριστες" βάλε "κουμμούνια" (μια πολύ αξιόπιστη μαρτυρία για αυτό που λέω μπορείς να βρεις στο http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14011&m=I06&aa=1 ).

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

όχι καμιά σχέση!

@χρυσόστομος

Διάβασε το σχόλιο μου και θα καταλάβεις τι εννοεί ο θεωρητικός!
Αφέτερου τότε...υπήρχαν ιδανικά..
Τώρα αν μου πεις οι "αριστεριστές", τα "κουμμούνια", οι "συνειδητοποιημένοι", τί ιδανικό έχουν οκ. Ίσως να τους δικαιολογούσα αν τα έσπαγαν όλα στους δρόμους...αν όμως δεν καίγαν, σπάγαν, βεβήλωναν το χώρο του Πολυτεχνείου...Τόσο σεβασμό και μνήμη διαθέτουν...
Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί είναι μόνο οι αμερικάνοι φονιάδες των λαών (που φυσικά και είναι) και όχι οι Σοβιετικοί. Γιατί ποτέ δεν έγινε μία διαμαρτυρία κατά την εισβολή σε Πραγα, Βουδαπέστη, Αβγανιστάν.

hello kitty είπε...

Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα όσα έχεις γράψει!
Η χώρα αυτή ζεί για λαϊκά πανηγύρια και αναδρομές στο παρελθόν...κοίτα γύρω σου να δείς πόσοι έχουν προχωρήσει και πόσοι ακόμα ζουν στις δεκαετίες του 60-70.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Bruce είπε...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες απο απο mitsos και ο/η ανώνυμος. Σας ευχαριστούμε που μπήκατε στην "παρέα" μας και μας ενημερώσατε.
Τιμή σε αυτούς που χάθηκαν και προ πάντων σε αυτούς "που έχασαν τον ύπνο τους" ... γιατί αυτοί ζούνε ακόμη με τον εφιάλτη

clauss είπε...

Μάλλον διαφωνώ με όλους σας , ή αν θέλετε δεν το προσεγγίζω όπως εσείς !
θα βάλω κάποια ερωτήματα , με βάση τα οποία θα προσπαθήσω να απαντήσω!
1)Γιορτάζουμε την επέτειο εξέγερσης του απλού λαού ενάντια στο σύστημα και υπέρ της δημοκρατίας?
2)Οι εξεγερθέντες τότε, σε τι αποσκοπούσαν?
3) Τι σημαίνει για μένα?
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1) Με τον εορτασμό τησ 17ης Νοέμβρη, γιορτάζουμε την αντίσταση , την εσωτερική δύναμη , το ΟΧΙ του απλού λαού ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ενάντια στην πίεση των δικαιωμάτων των ανθρώπων, των πολιτών τησ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΈΡ της ελεύθερης βούλησης. Επίσης γιορτάζουμε την εναντίωση μας σε κάθε απολυταρχικό τρόπο επιβολής του οποιουδήποτε σε οποιονδήποτε, τιμούμε νέκρους αγωνιστές αυτών των ιδανικών.

2)Προφανώς δεν μπορεί κάποιος να εξειδικεύσει σε αυτό το ερώτημα.
Οι ανθρωποι τότε και πιο πολύ οι νέοι, ήταν αγανακτισμένοι, ενάντια στο καθεστώς , πολιτικοποιημένοι, κομματικοποιημένοι, σωστά κατα την γνώμη μου, ζητούσαν, απαιτούσαν ένα καλύτερο αύριο, ανάσες ελευθερίας βούλησης σκέψης...
κάποιοι δώσαν το αίμα τους για αυτό ... κάποιοι βασανίστηκαν...,
ΔΕΝ πρέπει να μένουμε στα κάτα και στο αν συμφωνούμε με το κομμα που ανήκει κάποιος , ΠΡΕΠΕΙ να μένουμε στην ίδεα και στο γιατί...
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΤΙΜΑΩ!!!!!

3)Εν κατακλείδι, όλα τα παραπάνω εγώ τα σέβομαι , τα τιμαώ , τιμώ τους νεκρούς, τον κόπο, τα βάσανα, την δύναμη και την θέληση, όσων ανθρώπων συμμετείχαν με αυτά τα ιδεώδη στον αντιδικτορικό αγώνα , εκείνη την εποχή.

* Οπως εκείνοι τότε και αλλοι πολλοί στο παρελθόν και σήμερα συμμετέχουν σε αγώνες εναντίων τις αμετροέπιας και της πίεσης που δέχεται ο απλός πολίτης απο το κατεστημένο, γνωρίζω εκ των προτέρων οτι θα υπάρχουν και συμπερίφορές που δεν συμφωνώ μαζί τους. Αλλά είμαι ΥΠΕΡ (στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟΥ) συμπεριφορών, ενεργειών, διαδηλώσεων, προς αυτή την κατεύθυνση...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
@petrosskl είπε...

παιδιά ωραία η κουβέντα σς...είχα να πω ότι συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον "Θ" αλλά νιώθω υπερκαλυμένος με τα σχόλια.
Ένα πράγμα μόνο... αυτοί (το πολιτικού χώρου εννοώ) δεν είναι που θέλουν να σταματήσουν οι παρελάσεις; κρίμα γιατί αν δεν υπήρχαν παρελάσεις, δεν θα είχε γίνει ποτέ πολυτεχνείο γιατί απλά...θα βλέπαμε campionato από το 40! (α ρε Γεωργίου παικταρά!)

Ανώνυμος είπε...

,,,

Ανώνυμος είπε...

16/11/1973Αμουστακος επαχιωτης κατεβαινοντας τηνΛεωφορο Αλεξανδρας πανω στον πυργο του Μ113 με το οπλοπολυβολο στα χερια μες στην νυχτα, ποσο χρονων ναμουνα τοτε,νομιζετε?Τοτε ακομη ηταν τιμη να υπηρετης την πατριδα πιτσιρικας.Ξαφνικα βλεπουμε ενα λεωφορειο καθετα στην Αλεξανδρας και δοχεια αποριματων στις φωτιες. Εχουμε διαταγη να ριχνουμε στον αερα για εκφοβισμο για να μην βγει ο κοσμος εξω.Κι εμεις ριχναμε... Γεμισαμε τρυπες στις πολυκατοικιες κατεβαινοντας στα δεξια μας.Αλλοι ριχναμε προς τα πανω,μακρυα.Αργοτερα εμαθα οτι σκοτωθηκαν ανθρωποι κλεισμενοι στα σπιτια τους στο Νεο κοσμο η αλλου οπου δεν ειχαν παει αρματα απο αυτες τις ριπες.Οσο για τις τρυπες εμειναν ετσι για πολλα χρονια.Φτανουμε στο κεντρο και τι να δω?Πολυς κοσμος εξω.Φανταρε μην ριχνεις ειμαστε αδελφια,φωναζε καποιος,φανταρε ελα κατω μαζι αλλος.Και εκει που αναρωτιομασταν τι γινεται αντιλαμβανομαι να πετουν προς το μερος μας κατι σαν πορτοκαλια με σπασμενα γυαλια μεσα.Τον πισω απο μενα τον πηρε στο προσωπο και γεμισε αιματα.Ο επικεφαλης σταματα.Ειμαστε εξω απο ενα θεατρο σε μια πλατεια.Ερχεται ασθενοφορο και παιρνει τον ΥΕΑ.Γινεται ανασυνταξη κυκλικα στην πλατεια με σκοπο να κανουμε συληψεις ατομων μες τη νυχτα.Τα ΡΕΟ εφτασαν στη στιγμη και γεμιζαμε κοσμο πανω σ αυτα που τα στελνανε στο Γουδι.17/11/1973Πρωι κι ακομα να κοιμηθω...

Ανώνυμος είπε...

,,,

Ανώνυμος είπε...

17/11/197Μεσημεριαζει, οταν ερχεται το Ρεο στην πλατεια με το πρωινο και οχι μονο.Φερνει νεα απο τη νυκτερινη επιχειρηση.Μπηκε λενε ενα Γαλλικο ΑΜΧ30 στο Πολυτεχνειο και εληξε η καταληψη.Το Γουδι ειναι γεματο απο πολιτες που εμεις στελναμε ολη νυχτα και ανακρινονται.Πιασανε εναν ΥΕΑ Αλφα απο απο τον ουλαμο μας γιατι χθες τηλεφωνησε στους δικους του να μην πανε στο Πολυτεχνειο γιατι θα κατεβαιναν αρματα στο κεντρο.Καποιος,συγγενης του, απο τους συληφθεντες μαρτυρησε τον ΥΕΑ για το πως προλαβανε και στησανε μπλοκα στην Αλεξανδρας.Για το ποτε θα γυρισουμε στο στρατοπεδο ουτε λογος να γινεται,λενε θα ειμαστε εξω μεχρι να ομαλοποιηθη η κατασταση... Καλα και ποτε θα κοιμηθουμε?

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ ανώνυμε περιμένουμε τον δικό σου επίλογο για την επόμενη μέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΤΙ Η "ΓΙΟΡΤΗ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.