6.11.07

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΤΩΡΑ!

3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά ντόπιων στο χωριό Ζωνιανά της Κρήτης, κατά τη διάρκεια ερευνών για φυτείες χασίς...
Που πήγαν και αυτοί οι κακόμοιροι; Οι άνθρωποι είναι γιδοβοσκοί...είναι πρωτόγονοι βουνίσιοι με τάσεις...αυτονομίας!!! Χα! Βέβαια...Μη σας φαίνεται περίεργο...Εν μέρει το έχουν καταφέρει, αφού έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα με ...άκηδες, οι οποίοι έχουν χωθεί σε τέτοιες θέσεις, που τους δίνει το δικαίωμα να μιλάνε για...δύναμη! Τους περισσότερους Κρητικούς δεν τους γουστάρω (όχι όλους βέβαια)! Και αυτό γιατί έχουν υφάκι...Όποιο “φιλελεύθερο-δημοκράτη”, κρητικό και να ρωτήσετε, θα σας επιβεβαιώσει τα πιστεύω του για αυτονομία... Στη αρχή μπορεί να σας το παίξει ότι αυτός δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, αλλά μετά από λίγο, θα σας πει: “Δεν μας λείπει και τίποτα... Γεωργία έχουμε...Κτηνοτροφία έχουμε...Τουρισμό έχουμε…λεφτά έχουμε...”! Και ποιος μίλησε για λόμπυ...;;; Το ίδιο ισχυρό με το εβραϊκό και το Κυπριακό...;;;Το ίδιο άτιμο και πονηρό...;;;
Αλήθεια λέω! Ρωτήστε τον Μητσοτάκη, ρωτήστε αυτούς που «βάφουν» πράσινο το νησί σε κάθε εκλογές, χωρίς να ξέρουν γιατί.... Ρωτήστε το μισό υπουργικό συμβούλιο-λόμπυ (Ντόρα, Μεϊμαράκη, Χατζηδάκη, Βουλγαράκη, Κεφαλογιάννη κλπ)... Ρωτήστε τον διπλανό σας ... Κάποια καταγωγή θα έχει... Κάποιον δοσίλογο της κατοχής και υπονομευτή θα ξέρει, κάποιο καταπατητή πλαγιών ολόκληρων... Κάποιον!
Κρίμα για τα 3 παλικάρια που χαροπαλεύουν, από τα “τσικουδογίδια”... του νησιού, με το μεγαλύτερο παραεμπόριο της Μεσογείου, της εμπορίας θανάτου (ναρκωτικών), της εμπορίας όπλων, της εμπορίας ιδεολογιών και βέβαια της χειρότερης... Της εμπορίας της ψευτομαγκιάς...
Kαι μην ακούσω πάλι για την Μεγάλη Κρήτη που κράτησε 1 μήνα αντίσταση στους Γερμανούς... Γιατί τώρα έχει παραδοθεί στους ίδιους...άνευ όρων και με δυνατά συμβόλαια!!

Υ.Γ.: Αλήθεια, ο αξιότιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ γιατι κατέβηκε στο νησί με 3 ειδικά εκπαιδεμένες ομάδες των ΕΚΑΜ...;;; Που πάνε σε πόλεμο;

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται μερικοί χασισέμποροι που παραγεμίζουν τις τσέπες τους πουλώντας θάνατο να κάνουν ρεζίλι την Κρήτη. Η Κρήτη δεν είναι ενα νησί νταήδων που δεν έχουν νόμους και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Αλλά μη μου πείτε οτι δεν ξέρει η αστυνομία ποιοι είναι. Στις μικρές κοινωνίες αυτά ειναι γνωστά. Όμως για να τους πιάσουν πρέπει να περάσει η υπόθεση απο όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία ένος κράτους δικαίου, στο οποίο κράτος ο κλέφτης μπορεί να σκωτώσει τον αστυνομικό, αλλά ο αστυνομικός αν πυροβολήσει και σκωτώσει τον κλέφτη κάνει κατάχρηση εξουσίας.

clauss είπε...

Συμφωνώ σε ΟΛΑ με τον θεωριτικό!!
Δυστηχώς η πολιτεία φταίει για αυτή την κατάσταση γιατί τους έχει δώσει προνόμια !
είναι Ζ Ω Α οι άνθρωποι!

Σκεφτήτε τα εξης...
Είναι οι μόνοι στην ΕΛΛΑΔΑ που όπου πανε δημιουργούν κοινότητες και κάνουν χορούς και εκδηλώσεις για να θυμούνται την πατρίδα τους!! Λες και ζουνε σε άλλη χώρα!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΕ ΡΕΕΕΕ... ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ , ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, έχετε κάταντήσει εντός τον συννόρων σε ΛΟΜΠΙ!!
Θεωρήστε ΛΕΒΕΝΤΕΣ γιατί ?
Επειδή κουβαλάτε όπλα όλοι?
Επειδή καλλιεργουν χασίς κ οτιδήποτε άλλο εκει κάτω?
Επειδή πολεμήσατε τους ΓΕΡΜΆΝΟΥΣ?
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΖΙ!

Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την κουλτούρα τους , την υποκουλτούρα τους ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Και το κράτους αντί να σασ σκίσει όλους οσοί κατέχεται παράνομα οπλα και άλλα ΣΚΑΤΑ , σας ανέχεται !!

Αλήθεια αν καποια άλλη περιοχή στην Ελλαδα κατείχε οπλα ναρκωτικά και γενικότερα φερόντουσαν έτσι ... το κράτος έτσι θα φερόταν??

ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΩΘΕΤΕ!!

Η άποψη μου είναι ΓΕΝΙΚΗ και κατα την γνώμη μου υπάρχουν Λίγες !!! Δυστυχώς Εξαιρέσεις!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΑΝ!!

Ανώνυμος είπε...

poly empatheia bgazeis file moy theoritike. prosexe tis genikeyseis soy!

theoritikos είπε...

Φίλε Γιώργο "Κρητικέ", σε ευχαριστώ για την επισήμανσή σου... Έτσι είναι δυστυχώς η νοοτροπία στη χώρα που ζούμε...
Φίλε Clauss, τα είπα...ΤΗΑΝΧ!
Φίλε/η ανώνυμε, δεν γενικεύω, αφού διευκρινίζω κιόλας, αν διάβασες καλά, "όχι όλους βέβαια"! Επίσης, θα δεχόμουν την οποιαδήποτε προτροπή ή "απειλή"(;) για να προσέξω..., αν υπέγραφες επώνυμα και είχα στοιχείο/τρόπο επικοινωνίας μαζί σου και γνώση των απόψεών σου γενικά.Σου βγήκε λίγο το Κρητικό...
Ευχαριστώ πάντως για το σχολιό σου.

Ανώνυμος είπε...

Claus …
Έχεις δίκιο στο ότι φταίει η πολιτεία για ότι συμβαίνει. Για να παρανομήσεις σε τέτοιο βαθμό χρειάζεσαι γερές πλάτες. Όμως όλα αυτά που βλέπεις είναι η εξαίρεση. Δεν είναι όλη η Κρήτη γεμάτη παρανόμους και χασισοκαλλιέργειες. Παντού τα ίδια συμβαίνουν. Οι “νονοί” της νύχτας δεν είναι κράτος εν κράτη; Με τη λογική αυτή και στην Αθήνα κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν οι κουκουλοφόροι και τα σπάνε όλα. Ε, όλοι οι Αθηναίοι είναι αντιεξουσιαστές και αναρχικοί;

Όσο για τους χορούς, τους συλλόγους Κρητικών και τις εκδηλώσεις η Κρήτη έχει μια παράδοση που οι Κρητικοί κρατάνε. Όλες οι περιοχές έχουν τοπικές παραδόσεις αλλα αυτό δεν τους ανεξαρτητοποιεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.

clauss είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ!

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ , ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ , ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΤΙΜΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΟΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ... ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΡΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ... ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΩ , ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΙΟ ΑΝΤΡΕΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ Κ.Α.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!
ΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Κ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ...
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΓΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ , ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ" ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΗ FM.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ , ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΟΥ , ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ή ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.

Bruce είπε...

H paparia me tous kritikous kai i magia tou na eisai kritikos prepei na papsei. Den tha ksexasw pote otan imoun sto Londino prin polla xronia me parea kai itan kai mia kritikia. Gnwrisame kati Agglous pou mas rwtisan apo pou eimaste. Oloi eipame Greece ekeini eipe "Crete". Vre aei sto dialo, kourastikoi, vromiarides. To kolokratos ftaiei gia ola. Oi Voulgarakides, Kefalogiannides, Kakaounakides kok. Stin teliki tipota den tha ginei kai to kseroume oloi poly kala auto!!!

Περιπετών είπε...

Η χυδαία αυτή συμπεριφορά σας είναι αυτό που κάνει πολλούς κρήτες να έχουν σιχαθεί την αλαζονεία και την υπεροψία των Αθηναίων και να σκέφτονται την αυτονομία.

Μιλάτε για τα Ζωνιανά όταν δίπλα σε υπουργεία και αστυνομικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας πουλάνε όλη μέρα κάθε μερα ανοιχτά ό,τι ναρκωτικό θές κι ό,τι 'θυληκό" θες. Εμπόριο λευκής σαρκός και λευκου θανάτου με τις πλάτες της αστυνομίας και των πολιτικών ΝΔ ΠΑΣΟΚ και σας μάραναν τα Ζωνιανά, γελοίοι

theoritikos είπε...

Aγαπητέ "περιπετών", συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου για την Αθήνα, αλλά το άρθρο αφορά την επικαιρότητα και καλώς ή κακώς αυτή εξελίχθηκε στα Ζωνιανά.
Επίσης, λίγοι είναι Αθηναίοι-Αθηναίοι.Άρα για ποια υπεροψία μιλάμε; Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου.

Matt είπε...

Λοιπόν ξεκολάτε λίγο με την Κρήτη, γιατί εσείς μας έχετε ανάγκη, όχι εμείς τη γελοία τριτοκοσμική χώρα σας. Να δω ρε αμα αυτονομηθούμε που θα βρίσκει ο κάθε μαλάκας τα λεφτά να διορίζει τα τσιράκια που τον ψηφίζουνε. Ρε αμα κρατάγαμε τα λεφτά από τους φόρους που σας δίνουμε στο νησί, όχι τρένα και λιμάνια θα χτίζαμε, όχι βιομηχανικό κέντρο της νοτιοανατολικής μεσογείου θα είμασταν, διαστημοδρόμια θα είχαμε ρε...
Δε φτάνει που σας ζούμε τόσα χρόνια, μας το παίζετε και μάγκες κιόλα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση πως έχετε χάσει κάθε έλεγχο...

Δεν είναι εκφράσεις σοβαρών ανθρώπων αυτές, ούτε φυσικά αυτά που γράφετε για την Κρήτη και τους Κρητικούς. Η ουσία αυτών που σας έγραψε ο Μάνθος, έχουν μεγάλη βάση και δόση αλήθειας, αν και αυτός ξεφεύγει λίγο με το τρόπο που τα διατυπώνει.

Προτείνω πριν εκφράσετε το οποιοδήποτε σχόλιο, να ενημερώνεστε πολύ καλά πρώτα για το θέμα που σχολιάζετε και ΜΕΤΑ να μιλάτε...

Η Ελλάδα χωρίς την Κρήτη είναι ΣΧΕΔΟΝ τίποτα, από όποια μεριά και να το δεις. Και φυσικά και η Κρήτη χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί.

Κίνημα αυτονομίας στη Κρήτη υπάρχει και μάλιστα έντονο, άσχετα αν ο περισσότερος κόσμος (εκτός Κρήτης) δεν το γνωρίζει. Αλλά δεν έχει μέλλον, γιατί απλά η όποια υλοποίησή του θα αποδυναμώσει ουσιαστικά το νησί και θα καταστεί τελικά δούρειος ίππος για τη Κρήτη και τους Κρητικούς.

Αυτή είναι η αλήθεια και επειδή πολλοί από εμάς το έχουμε αντιληφθεί, δεν συμμεριζόμαστε τέτοιες κινήσεις και δεν συναινούμε σε τέτοιες πρακτικές αυτονομιστικών κραυγών, παρ' όλο που περιέχουν και κάποια λίγα θετικά σημεία. Αυτά όμως θα πρέπει να ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ και να τα παλέψουμε σαν Ελληνες απέναντι σε Ελληνες, για να κάνουμε ακόμα καλύτερο το τόπο μας και την Ελλάδα γενικότερα.

theoritikos είπε...

Φίλε Χανιώτη, σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου! Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει μηδενισμός σε κανένα επίπεδο. Μακάρι, κι άλλοι Έλληνες...κι άλλοι συμπολίτες μας να είχαν την απόλυτα θεμιτή και εμπεριστατωμένη άποψη τη δική σου. Τέτοιες παρεμβάσεις και σχόλια δίνουν μεγαλύτερη αξία στο blog μας.

Φίλε Μάνθο, καταλαβαίνω την οργή σου, αλλά μην το πάρεις ότι φταίει όλη η Κρήτη για το κατάντημα...των εξελίξεων! Και κυρίως, μην αποδείξεις με τη στάση σου ότι ανήκεις σε αυτή την "κακή" Κρήτη.
Παρ΄όλα αυτά σε ευχαριστώ και σένα για την εξαγριωμένη, αλλά χωρίς ύβρεις στάση σου.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Χανιώτη.Δεν μπορεις να λές οτι τα καλά μιας αυτονομίας της Κρήτης θα είναι λίγα. Η Κρήτη έχει παραγωγικό πλούτο τόσο στα αγροτικά προιόντα όσο και στον Τουρισμό.Η κρήτη θα ανασάνει αν πετύχουν οι κρητικοί να έχουν αυτόνομη οικονομία. Μίλησα με ένα Κύπριο που επισκέυτηκε τη Κρήτη και μου είπε ότι αν η Κρήτη ήταν αυτόνομη θα είχε πολύ μεγάλη άνθηση η οικονομια της. Περισσότερη και απο αυτή της Κυπριακής δημοκρατίας. Ξυπνήστε! Γιατί η Κρήτη δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την Ελλάδα οικονομικά; Επείδη η πάνω Ελλάδα παράγει χρυσό? επειδή η πάνω Ελλάδα είναι βιομηχανία αυτοκινήτων? Τι παραπάνω παράγει η πάνω ελλάδα;
Και θα συμβούλευα τους συνχανιώτες μου να πάψουν ν ακολουθούν το Αθηναικό πρότυπο, την Αθηναική προφορά και να θυμηθούν οτι και εμείς έχουμε παράδοση πολύ δυνατή και πιό δυνατή απο τους Αθηναίους. Να αρχίζουν να συμφιλιώνονται με τους Ηρακλειώτες τους πατριώτες. Γιατί κακά τα ψέματα το ηράκλειο τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και αναπτύσεται πολύ γοργά.. σε σημείο να μπορεί κάπιος να βρεί στο ηράκλειο πιο εύκολα εργασία απο την Αθήνα που έχει ξεπεράσει ακόμη και τη Σόφια της Βουλγαρίας στην ανεργία..
Η φράση "είμαστε Έλληνες" δεν μπορεί να θεωρηθεί επιχείρημα στο να συνεχίσουμε να είμαστε στην Ελλάδα. Και οι Κύπριοι Έλληνες είναι, και οι Αυστριακοι γερμανοί. Δεν σημαίνει οτι πρέπει επειδή είμαι Έλληνας να ανεκτώ για πολύ ακόμα τη εκμετάλλευση και το υποβαθμισμο της περιοχής μου. Υποβαθμισμό σε σημείο η ελληνική πολιτεία να αφήνει ανενοχλητους τόσα χρόνια εμπορους ναρκωτικών να υπάρχουν στο νησί, Υποβαθμιση στο να γίνονται τόσα τροχαία και να σκοτώνεται τόσο κόσμος στην Εθνική, υποβαθμισμός να αφαιρούν κονδύλια απο τη Κρήτη και να τα στέλνουν στη Θράκη και στη Θεσσαλία και να κάνουν εθνικούς οδούς και Εγνατίες. Και αν μου πεί κάποιος ότι αυτά συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας θα απαντήσω το ακόλουθο: Είμαι τοπικιστής και πατρίδα μου θεωρώ τη Κρήτη! Δικαιωμά μου/

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και είναι δικαίωμά σου, όπως και το να έχεις τις όποιες απόψεις για το θέμα. Ομως, να είσαι πάντα έτοιμος να δεχθείς και την ύπαρξη διαφορετικής άποψης. Θα ήθελα πολύ να το αναλύσουμε διεξοδικά, ώστε να φανούν τα όποια επιχειρήματα και μέσα από το διάλογο να βγουν συμπεράσματα. Καλό θα είναι για όλους αυτό... Αλλά δυστυχώς σύντεκνε πατριώτη, δεν προσφέρεται ο χώρος, ούτε και ο τρόπος για τέτοια συζήτηση εδώ.

Πάντως θα σου πω αυτό: επειδή σου το είπε ένας κύπριος, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό... Εχεις υπόψιν σου πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο βγαίνουν από τα Δημόσια ταμεία και παίρνουν το δρόμο για κάτω...? Αν αυτά εκλείψουν, τότε θα καταλάβουμε για ποια αυτονομία μιλάμε... Η μεγάλη ποικιλία στον παραγωγικό πλούτο ενός τόπου, δεν αρκεί από μόνη της για να πει κάποιος ότι αυτός ο τόπος έχει δυνατότητα οικονομικής ή άλλης αυτονομίας. Χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα και προϋποθέσεις, που όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας και πολιτικής, θα του είναι εύκολο να το αντιληφθεί.

Και ξαναλέω: Πρώτα καλή ενημέρωση σε ένα αντικείμενο, και ΜΕΤΑ διαμόρφωση άποψης. Διαφορετικά ελοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε... μπουρδολόγοι!

Ανώνυμος είπε...

Η Κρήτη μπορεί να γίνει 10 φορές πιο πλουσια με αυτονομεία απ’οτι είναι τώρα. Αν δεν κάνω λάθος είναι απο τις πιο πλούσιες περιοχές της Ελλάδας και έχει την μισή ανεργία απο την υπόλυπη Ελλάδα. Η Κύπρος έχασε το 40% του εδάφους της και το 40% του πλουτοπαραγογικών της πόρων και είναι πολύ πιο πλούσια απο την Ελλαδα.
Το οικονομικό απο μόνο του όμως δεν νομίζω να είναι αρκετός λόγος για ανεξαρτησία, αλλά αν έχεται καποιου είδους διαφορετική κουλτούρα απο την υπόλυπη Ελλάδα τότε το πράγμα αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

fili kalimera
poli kales h apopsisas alla tha prepei na skeytite oti to idio mporei na poyn kai h peloponioso h eipiros h makedonia h thrakh kai alles perioxes ths elladas kai tote ti ginete? tha ginoyme toyrkia tote?
h dinami tis elladas kai ton ellinon eitan panta h enosh kai h omonia mono tote megaloyrgisame olla ta alla einai blakies kai ponira
eyxaristo.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον..

Φίλε Clauss από τα λεγόμενα σου φαίνεται πόσο άθλια άσχετος είσαι με το θέμα,
το γεγονός ότι δεν έχεις κατέβει ποτέ στην Κρήτη για να γνωρίσεις των γνήσιο περήφανο Κρητικό χωρίς όπλα και αηδίες,
τα ζώα που χαρακτιρίζεις εσύ τους κατοικους του νησιού μου φαντάζομαι ότι κατοικούσαν και κατοικούν στο μαντρί που μεγάλωσες και ζείς και αντιμετοπίζεις και βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη του σπιτιού σου,
για την υποκουλτούρα ας μην το σχολιάσω είναι απίστευτα γελοίο,

Μα τελικά τέτοιο επίπεδο κουβέντας θέλουμε????

Δεύτερον..

Αρχίζει και εμένα να μου την δίνει η όλη αντίδραση των Αθηναίων Πρωτευουσιάνων, αλλά ποιών Αθηναίων που συντριπτικο ποσοστό αυτών είναι βλάχοι... Πείτε μου την πραγματική θέση της Κρήτης στην Ελλάδα μέσα και μιλάω πάντα απο άποψη οικονομικής αξιολόγησης..
Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τους άθλιους Κρητικους δρόμους, τα ανύπαρκτα έργα σε σχεση με την υπόλοιπη Ελλάδα....
Η Κρήτη μπαίνει στον Χάρτη της Ελλάδας μόνο λίγο πριν τις εκάστοτε εκλογές και μέτα πάλι τα ίδια..
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Τέλος

Ο Έλληνας είναι στην καρδιά και όχι στις άδειες και γεμάτες κακία κουβέντες.....

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι στο νησί υπάρχουν πολλές αυτονομιστικές φωνές, που αλλοιώνουν την εικόνα των υπολοίπων Δημοκρατικών ανθρώπων. Το νησί μας είναι πανέμορφο άλλά έχει και ασχήμιες..Κάποιες φορέ νιώθω, ότι άνθρωποι πραγματικά "βουνίσιοι", όπως γάφει ο "Θεωρητικός" στο άρθρο του,πάνε 40 χρόνια πίσω την ζωή μας. Κι εγώ δεν γουστάρω τα εμπόρια που πραγματικά γίνονται στον τόπο μας, αλλά πάντα κάλυπταν οι περισσότεροι από τους διαπλεκόμενους πολιτικούς του.
Κρήτης. Ας καθαρίσει επιτέλους αυτή η βρώμα και να αναδειχθεί ομορφότερο σημείο της Μεσογείου. Το νησί μου.

Ανώνυμος είπε...

Xanioth
"Εχεις υπόψιν σου πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο βγαίνουν από τα Δημόσια ταμεία και παίρνουν το δρόμο για κάτω...?" Pou pane afta ta lefta re file? apo pou aporofountai afta ta lefta?
epixeirhmatologise
"Αν αυτά εκλείψουν, τότε θα καταλάβουμε για ποια αυτονομία μιλάμε..." Dhladh den katalava emeis oi krhtikoi eimaste anaksios laos na dhmiourghsoume diko mas dhmosio kai na diaxeiristoume ta xrhmata mas? o kypriakos, o maltezikos laos htan toso kairo anaksios file? den nomizo h pragmatikothta na to apodykniei. eidika sth malta h opoia den einai oute to 1/6 se ektash nhsi apo th krhth.Na mathoume na epixeirimatologoume kai oxi to na epikaloumaste olh thh ora oti imaste ellhnes kai eimaste ellhnes.Pou kollaei to oti eimaste ellhnes den mporo na katalavo? Ena kratos dhladh mporei na dhmiourghthei me vash to ethnos kai mono? Oxi to ti symfairei ton lao?
"Η μεγάλη ποικιλία στον παραγωγικό πλούτο ενός τόπου, δεν αρκεί από μόνη της για να πει κάποιος ότι αυτός ο τόπος έχει δυνατότητα οικονομικής ή άλλης αυτονομίας. Χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα και προϋποθέσεις, που όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας και πολιτικής, θα του είναι εύκολο να το αντιληφθεί."
Profanos epikaleisai thn EOK kai to NATO afth th stigmh. Edo den exo polla na po alla me thn koinh logikh den exeis oute esy. Den kserei kaneis an h krhth (an pote aposxistei) tha synexisei na einai melos tou NATO kai ths EYROPAIKHS ENOSHS. Pou pistevo tou NATO tha einai giati den ginetai na yparxei natoikh vash kai na mhn einai sto nato mia perioxh.Gia thn europaikh enosh den ksero. To paradeigma ths korsikhs pou einai se europaiko edafos kai einai ypo aposxish den exei ypothei pote oti tha papsei na einai sthn EOK epeidh den tha meinei sth Gallia.
"Και ξαναλέω: Πρώτα καλή ενημέρωση σε ένα αντικείμενο, και ΜΕΤΑ διαμόρφωση άποψης. Διαφορετικά ελοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε... μπουρδολόγοι!"
Afto leo kai go.

Ανώνυμος είπε...

katarxin Claus
gia poia pronomia milas?
milame gia pronomia se mia katexomeni perioxi. kai an thymamai kala eimaste apo to 1912 eleytheroi ELLHNES polites. Tora an h kaliergeia poy exoyme se diaforoys tomeis se sxesi me tin ypoloipi ellada (kai den ennoo to xasis) sigoyra einai apo tin polipolitismikotita poy mas xaraktirize panta apo toys Venetoys mexri toys tosoys laoys poy mas episkeftonte kathe xrono gia na gnorisoyn tin omorfi mas KRITI kai tin YPOKOYLTOYRA MAS opos esy pisteyeis.
Alitheia stin Athina den yparxoyn alles omades anthropon poy na diorganonoyn xoroys kai na diatiroyn tis rizes kai tin paradosi toys? Mono emeis oi kritikoi eimaste. Fenete giati eimaste perifanoi gia tin katagogi mas,an kai arketoys toys enoxlei, kai prospathoyme na diasosoyme ta teleyaia stoixeia toy politismoy poy xanetai. Kai an giayto xaraktirizomaste (apo kapoioys politismenoys!!!)Zoa, den peirazei exei paratirithei ta zoa na einai poio politismena apo polloys anthropoys. Alla gia pes moy poioi apo tin Athina einai Athinaioi?
Oso afora tin aytonomia tis Kritis. Sigoyra I Kriti xrimatodotei polla apo ta erga tis Stereas Elladas. Erga poy emeis edo den ta exoyme dei oyte pao ta poio trella mas oneira. Zoyme se mia perioxi poy mono apo tin idiotiki protovoylia ton Kritikon ginontai pragmata. Apo tin idiotiki protovoylia yparxi exelixi giati to Kratos mas, to Ellhniko kratos, einai apon.
Sigoyra omos an apofasisti i aytonomia tis Kritis tha ginoyme mia deyteri Kypro. Tha mpoyme se plistiriasmo gia to poios tha mas protoekmetaleytei. Tha einai san na ypografoyme tin katadiki mas. kai na apantiso ston Bruse "Oloi eipame Greece ekeini eipe "Crete"." logiko to vrisko diladi an kapoios itan apo mia perioxi tis stereas Athinas kai to anefere oi agloi tha XERANE POY PEFTEI AYTO?

Ανώνυμος είπε...

Mia defterh kypros?kalytera apo mia psorokostaina! Oute sto mikro ths daktylaki den ftanei h ellada th kypro.

Ανώνυμος είπε...

Για να μπούνε κάποια πράγματα στη θέση τους... Οι Ζωνιανοί, δεν ήλεγχαν τα Χανιά, αλλά...τους δοσίλογους "Σουμπερίτες", Ηρακλειώτες, όπως και τους άπλυτους Ρεθεμνιώτες. Στα Χανιά ούτε που τόλμησαν να πατήσουν!! Ο καθένας λοιπόν, παίρνει αυτό που του αξίζει! Όσο για εσένα Αγγλότουρκε, που η όποια υποδομή του Νησιού σου, οφείλεται αποκλειστικα στην Αγγλική κατοχή, ελα στα Χανιά να δεις ποια είναι η Κρήτη και ποια η Ελλάδα! Γενίτσαροι!

Ανώνυμος είπε...

Απο Χανιά είμαι γρόθε.. δεν είμαι κύπριος. Μας το παίζεις κρητικός βλάκα; Παρόλο που είμαι απο τα Χανιά. θεωρώ τους χανιώτες πολύ μ******. Βγαίνουν στην Αθήνα και το παίζουν Αθηναίοι με την ελλαδίτικη προφορά τους.Οποτε τους συμφέρει είναι κρητικοί του κώλου και όποτε τους συμφερει παριστάνουν τους καράβλαχους τους Αθηναίους. Κοροιδέυουν τους Ηρακλειώτες που τα Χανιά είναι μια τριχα απο τα α***δ** σε έκταση απο το Ηράκλειο. Οι χωριάτες αλβανοί κοροιδεύουν το Ηράκλειο που είναι μεγαλούπολη. Πηγαίνε να τα βάλεις με την υπολοιπη κρητη. Θα σας καταξεριάσει ολη η Κρήτη φλώρε τσολιά αθηναίε αλβανέ

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο ανώνυμε μαζέψου...Άντε γιατά το έχεις κουράσει άρχοντόβλαχε του κώλου !

clauss είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...
ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ή ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .
ΝΑΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ !! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΟΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ !!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΑΣΚΕΣ !!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ή ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ)
ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ !
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΗ? ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ , ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ?
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΟΔΟΥΣ?

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΗΤΗ!
ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ , ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ , ΤΗΝ Πόλη, ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ (ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !)

ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ... ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ...
ΑΝ ΕΧΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ , ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ CLAUS ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ....

ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ.. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..

ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΧΑΝΙΩΤΗ,
ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ Η΄ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ,
ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΧΑΝΙΑ!!!

ΞΥΠΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ ΧΑΝΙΩΤΗ!!!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!!!
ΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΑΣ..
ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΣΑΣ!!! ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι για την εξέλιξη της συζήτησης... Ενώ ξεκίνησε αρκετά σοβαρά (γι' αυτό και συμμετείχα στην αρχή με 2 μηνύματα), κατέληξε να γίνει ένα πανηγύρι από κραυγές ανεγκέφαλων, ανώριμων και αμαθών κυβερνοχομπιστών, που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, ανοίγουν το ηλεκτρονικό τους στόμα και ξεστομίζουν απαράδεκτες ύβρεις, χαρακτηρισμούς και "θέσεις", που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σπρώχνουν το κάθε σοβαρό άνθρωπο, να σβήσει από τα λινκ του τον παρόντα "διάλογο' και να ασχοληθεί με κάτι πιο εποικοδομητικό...

Κρίμα, γιατί με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση, ούτε σοβαρή, αλλά ούτε και της πλάκας ακόμη. Εύχομαι ό ιδιοκτήτης αυτής της σελίδας να αντιληφθεί σύντομα ότι η απεριόριστη ελευθερία στο διαδίκτυο δεν κάνει πάντα καλό και να περιορίσει κάπως το φαινόμενο, φροντίζοντας να βάλει όρους και κανόνες, ή φροντίζοντας να ελέγχει τα μηνύματα πριν ανέβουν στον ιστό.

Χαίρεται.

theoritikos είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι, θα ήθελα να γνωρίζετε, ότι έχουμε αυτόματη ενημέρωση των σχολίων που ανεβαίνουν στο blog και γνωρίζουμε πολύ καλά τα όρια. Θέλαμε όμως και νομίζουμε πως το καταφέραμε, εν μέρει, να βγάλουμε τον πολυμορφικό πολιτισμό της Κρήτης και την ιδιοσυγκρασία του Κρητικού λαού, όπως τον αναφέραμε στο "εν θερμώ" (το άρθρο γράφτηκε μια ώρα μετά τα γεγονότα) είναι αλήθεια, άρθρο μας και στα πιο συνετά και ψύχραιμα σχόλιά μας στη συνέχεια.
Ενημερωτικά έχουμε διαγράψει 11 σχόλια που έβριζαν χυδαία...
Θεωρώ, πως η δημοκρατία του λόγου και της έκφρασης γίνεται πράξη σε αυτό το blog και όταν έχει ουσία βοηθάει όλους μας. Οριακά δεν έχουν διαγραφεί κάποια και αυτά, επαναλαμβάνω, μόνο και μόνο για να φανεί ο ...πολιτισμός κάποιων. Ευχαριστούμε πάντως για την επισκεψιμότητα, που είναι αλήθεια, πως τις ημέρες του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά και αυτού του Πολυτεχνείου, ξεπέρασε τους 300 αναγνώστες σε μία ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα είμαι Κρητικός και μετά Έλληνας. Και ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ έκανε εκείνο το κορίτσι στην Αγγλία και το είπε. Και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό είναι γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να πουν το ίδιο για τους εαυτούς τους.
Για αυτονομίες και τέτοια είμαι κατά. Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στις μέρες μας. Τελεία και παύλα.
Το να τιμούμε την παράδοσή μας ως Κρητικοί είναι τιμή μας και καμάρι μας. Όπου και αν είμαστε. Ακόμα και στο φεγγάρι. Κανέναν που δεν είναι από την Κρήτη (ή έστω δεν έχει καταγωγή από αυτήν), δεν του επιβάλλαμε να μάθει τις παραδόσεις της Κρήτης με το ζόρι. Και άλλοι έχουν παραδόσεις και μάλιστα ισχυρές όπως είναι π.χ. οι Πόντιοι και για αυτούς είναι τιμή τους να την τηρούν οπουδήποτε. Κανείς όμως δεν μιλάει για αυτούς (και για άλλους φυσικά). Όλοι με τους Κρητικούς τα έχετε βάλει.
Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος στον χάρτη της Ελλάδος που ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Εμείς δεν υπάρχουμε για αυτούς που κυβερνάνε. Που είναι τα έργα που γίνονται στην Κρήτη; Που είναι ο βόρειος οδικός άξονας που θα γίνει λέει από την Σητεία μέχρι τα Χανιά σαν τον ΠΑΘΕ μεγάλος; Που είναι ο Νότιος Οδικός άξονας;(καλά αυτό μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα!!!). Και άλλα πολλά πολλά που αν κάτσω να τα γράψω δεν μου φτάνουν ούτε 40 μερόνυχτα....
Η Κρήτη στην κατοχή μόνη της πάλευε τους Γερμαναράδες. Στην αρχή, μέχρι να έρθουν οι... σύμμαχοι. Και μέχρι να έρθουν όμως, πως άντεξε;;;;; (ιστορία για τη Μάχη της Κρήτης τέσσερις παράγραφοι στο βιβλίο Ιστορίας του Λυκείου... ΈΛΕΟΣ).
Σας κούρασα και το ξέρω (και κάποιοι από εσάς θα με βλαστημάτε κιόλας αλλά δεν με πειράζει, έχω συνηθίσει πλέον). Αλλά τα 'πα και ησύχασα. Θα επανέλθω όμως...

Υ.Γ.1 Ο γνήσιος κρητικός για να ξέρουν μερικοί, το επίθετό του δεν τελειώνει σε -άκης. Και βρίσκονται μόνο στα Ανώγεια.
Υ.Γ.2 Τα Ζωνιανά θα επιστρέψουν δριμύτερα γιατί το Ρεθυμιώτικο είναι το καλύτερο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί έλληνες,
κατάγωμαι από την δωδεκάνησο και όσοι ξέρουν ιστορία γνωρίζουν οτι ενσωματωθήκαμε με την ελλάδα το 1947. εκεινή την εποχή η δωδεκάνησος ανθούσε κυριολεκτικά. τουρισμός,υποδομές,βιωτικό επίπεδο όλα βρίσκονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. είαμσταν το αντίστοιχο σημερινό cote d'azour.Παρόλα αυτά νοιώσαμε οτι επιστρέφουμε στην αγκαλιά της μάνας μας. και ποιός ξέρει σήμερα τι θα είχαμε καταλήξει αν συνεχίζαμε ως ανεξάρτητοι την ανάπτυξη μας; σε αυτά τα 60 χρόνια που ανήκουμε στην ελλάδα μόνο παραγκωνισμό έχουμε γνωρίσει απότην εκάστοτε κυβέρνηση και όμως ως εκ βυζαντίου γνήσιοι έλληνες είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας και για την πολυμορφία του ελληνικού πολιτισμού. Προτείνω λοιπόν ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ..ΑΦΡΙΚΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Agapitoi mou Thermoemoi Kirioi,,


Katarxas den tha ithela na mpo stin diadikasia na sxoliaso otidipote kakogousto ,kai sikofantiko (eite gia tin Kriti ,ite gia "allo" opiodipote meros tis ellados.Apla tha sas po to eksis.

An skeftite ligo tin istoria tou topou mas(Ellada) tha diapistosete to eksis....Pote kanis den ithele i ellada na megalourgisi. Ite me ton ena tropo ite me ton allo katafernan oi ellada na meni piso.Kirio oplo itan o polemos.Tora tous exete epitrepsi na mpoun ke sto mialo sas mesa kai na ftanoume se simio na malonoume metaksi mas me kapio tropo. Iste ke imaste oloi sinenoxi se auton ton skopo lipon o opios ine i dialisi tou kratous genikos,,ite me ton ena tropo ite me ton allo. Lipoume pou akouo gitonikous nomous(Chania) na sikofantoun to rethymno (Aplitous ) i to iraklio kai antistrofa vevea . Oso gia tous gnisious kritikous opo anefere ena filos ine se oloi tin kriti ke oxi mono sta Anogia.To diko mu epitheto den telioni se ...akis alla afto den simeni oti ta ...akis den ine ke kritika.(Afto gia tous tourkous to kseroume alla kakos to anaferoume) .

Gia na min polilogo tha po afto mono ke opios theli as to skefti kala....Stamatiste na pezete to pexnidi orismenon pou theloun na feroun tin dixonia stin ellada...
Poli geniko alla ke poli siggekrimeno...

Sas apostelo afto to linkaki ke to afierono se olous tous ellines opou ke na vriskonte.kai gia amena ellinas ine aftos pou pai se mia kseni xora ke sinantai enan patrioti ke ton kernai ena potiri krasi..Aftos ine o ellinas .Pou agapai ton simpatrioti tou ,,ton sevete,,kai oso ke na sas fenete ipervoliko afto pou gia kapious kapote theoroutan timi ,na dosi tin psixi tou!!
http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2NUk&feature=related

Eyxome na katalavete to pragmatiko noima autou tou tragoudiou

Afta me liga logia,,

Ανώνυμος είπε...

Με πήραν τα δάκρια ρε φιλαράκο. Είμαστε ελληνες και πρέπει να είμαστε πολυ περίφανοι.... πολύ περίφανοι..Που είμαστε 15 χρόνια στην ΕΟΚ και παίρνουμε τα τρία μας.. Που στο εξωτερικό αν πείς είμαι Έλληνας σε θεωρούνε ψωμόλυσσα ειδικά στις ευρωπαικές ντε φάκτο χώρες. Εγω πάντως όταν βγαίνω έξω απο την Ελλάδα λέω crete.Δεν κατάλαβα.. Να πώ greece να με βγάλουνε φουστανέλη..;Crete is Crete, Greece is Greece. Οι συναισθηματισμοί δεν είναι καλο πράγμα. Αυτοί φταίνε για όλη αυτή την ανοχή που έχουνε δείξει ένα μέρος των κρητικών. Αντε πια μάθαμε το ποίημα

Ανώνυμος είπε...

eimai Athinaios k ehw na pw oti i Anexartisia tis Kritis k oxi mono i autonomia tis gia mena apotelei kali idea k vasi.
K mena auta ta sinaisthimatika taha mou dithen eimaste oloi Ellines k prepei na eimaste ston ethniko kormo k na antexoume tis paparies tou ipoloipou ethnikou kormou mou einai fenontai akira.Oi Kyprioi mia hara ta kataferan(an k einai parwhimeno oti k kala einai se kati pio anaptigmenoi apo tin Ellada.Auto itan karamela tis dekaetias tou 80).

Fysika k mena san Athinaio me simferei na sintiritai auti i katastasi eis varous tis perifereias k i idrokefali Athina na ehei ta perisotera kerdi panta.Tha mporouse px k i Athina na ginei anexartiti k na sintonizei me pio anoixtes diadikasies pws tha trwei ta lefta ton ipoloipwn anexartitwn periohwn pou zoun ellines.Na eimaste kati sa to kratos pou simvouleueste opws to paradigma Elladas Kiprou.

Episis k mena mou ehei tihei na sistithei kapios ws ''i am from Crete'' enw oi alloi lene '' i am from Greece''.Fysika k egw pote de lew Greece.Panta lew oti eimai apo Athens.Exallou diethnws i Athina einai pio gnwsti apo kathe periohi stin Ellada.Amfivalw ean panw apo to 5% ton agglwn xerei pou peftei i Kriti opote de xerw ean tous simferei tous kritikous na lene ''Crete'' tha xanoun xrono gia exigiseis otan peftoun stous ashetous.Egw me to "Athens'' panta xemperdeuw.

Ανώνυμος είπε...

Η Κρήτη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάλι της στην έλλειψη αναπτυξιακών δημοσίων έργων, και το μεγαλύτερο έγκλημα των Κρητικών είναι το ότι τσαύτισαν στις συνειδήσεις τους τον Ελευθέριο Βενιζέλο με τον αρχιλέρα Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος κατέστρεψε ολοκληρωτικά την Ελλάδα υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων γενεών.

Μια ερώτηση για τους Κρητικούς: Θέλετε δημόσια έργα. Το ότι ΧΑΡΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ της ψήφου σας η Ελλάδα έχασε αναπτυξιακές ευκαιρίες δις ευρώ με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το οποίο έφερε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω σας λέει τίποτα?
Έτσι, να μιλήσουμε λιγάκι για ευθύνες...

Πάρτε μια γεύση ΤΙ προσφέρατε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια:

http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/592272

http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/616418

Τέλος, στην νέα σημαία της "Κρητικής πολιτείας", προτείνω να αντικατασταθεί το αστέρι με τον πράσινο ήλιο και την φωτογραφία του Ανδρέα που τόσο πολύ αγαπάνε οι Κρητικοί. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα!

Γιάννης απο τα Αφρικανικά* ΔημοκρατικοΠαπανδρεϊκά Ηράκλεια.

* Ουτε νερό δεν έχει το Ηράκλειο, ξηρασία τύπου Σαχάρας...
Ύδρευση μηδέν - Ντεπόζιτα και αποχευτετικό με βάθρους όπως στο Άφρικα.
Οδικό δίκτυο του μεσοπολέμου.

Αλλα έχουμε λέει... Δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

* Ουτε νερό δεν έχει το Ηράκλειο, ξηρασία τύπου Σαχάρας...
Ύδρευση μηδέν - Ντεπόζιτα και αποχευτετικό με βάθρους όπως στο Άφρικα.
Οδικό δίκτυο του μεσοπολέμου. τώρα φιλαράκο μας δινετε εσεις νερό απο την αθήνα με υποθαλάσιους σωλήνες. Αν αποσχιστούμε δεν θα έχουμε κρίμα. Άρμεγμα με τη σέσουλα απο την υπόλοιπη ελλάδα και πόσο ακόμα έχει να ακολουθήσει...

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε την κρητη γιατι εχει ιστορια και παραδοση!!!!! δειτε την υπολοιπη ελλασ που δεν εχει τετοια παραδοση πως εχει καραντησει η νεολαια της!!! ενω τα κρητικοπουλα τρελενονται για τον τοπο του οι αλλοι νεοι εχουν ξεχασει τα παντα!!!! ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΖΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ (υπολοιπη ελλας)

theoritikos είπε...

Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την ιστορία και την παράδοση της Κρήτης. Δεν παέυι όμως και η Κρήτη να είναι κομμάτι της Ελλάδας. Τέλος, όπως έγραψα και σε άλλον φίλο, θα πρέπει οι Κρητικόι φίλοι μας να κάνουν "αυτοκριτική" και να λειτουργούν πάντα, έχοντας στο νου τους τον πολιτισμό που έχουν διδάξει με πολλές εκφράσεις στον πέρας των χρόνων!

Ανώνυμος είπε...

<'Crete'' tha xanoun xrono gia exigiseis otan peftoun stous ashetous.Egw me to "Athens'' panta xemperdeuw.

ase re file, opos proanaferthike otan tha les kati na ksereis kai meta na milas. gia ame na rotiseis ton agglo gia tin crete na doume ti tha sou pei... gia na matheneis i kriti einai apo ta prota seprotimisi meri pou pane oi aggloi stin ellada!
a, kai kati allo otan tous peis athens ti tha sou poun "pollution";; ase re, ame na diorthoseis ta provlimata tis polis kai meta mila.
gia ta praktika ligoi aganaktismenoi alla kai amorfotoi kritikoi ipostirizoun tin autonomisi....

Ανώνυμος είπε...

Κακοπετρο, η οπως αλλιώς σε λένε, που λές οτι είμαστε αμόρφωτοι. Για ποιο λόγο η Κρήτη πρέπει να είναι παραμελημένη επαρχία;Για ποιο λόγο απο τη στιγμη που εχει όλα τα κότσια να σταθεί μόνη της καλύτερα; Πια η διαφορά να είμαστε μονοι μας και ποια η διαφορά να είμαστε διαρκώς στο άρμεγμα; Εσείς είστε αμόρφωτοι και χάβετε την ιστορία του υπουργείου παιδείας που έχει πολλά υπουλα κενά.Αφιερώνει στη Κρήτη 10 σελίδεσ το πολύ Απο πότε πρίν την Ενωση η Κρητη ήταν Ελλάδα; Ποτέ. Και για λόγους ανάγκης έγινε η σύνδεση. Ξυπνήστε. Κοιμάστε ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

ase re file, les kai exoume tous politikous pou tha stiriksoun ta simferonta tis kritis kai oxi ta dika tous kai tis tsepis tous!!! de leo oti san autonomo kratos de tha exoume megali dinami kai anaptiksi alla opos vlepeis kai sta zoniana kapioi malakes pseftokritikoi amavronoun to topo mas.. pos na min leo ENA POSOSTO kritikon amorfotous!

Ανώνυμος είπε...

Ξερω οτι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και τα ΜΜΕ δεν το προβάλουν. Υπάρχουν ένα σωρο κρητικοί που το θέλουν. Όχι οι Ζωνιανοί που ειναι ούτε το 0,001 σε πλυθησμό της Κρήτης.Ήδη το κράτος των Αθηνών μας πορεύει με μικρή προίκα κονδυλίων. Κανένα έργο μέχρι το 2013 στο νησί.. εφημερίδα Πατρίς. Βλέπε σχετικό ρεπορτάζ. Να πούμε πάλι ευχαριστώ;
Αυτό είναι η τιμωρία μερικών που μιλάνε με μόρφωση και εξυπνάδα.
Αμαυρώνουν το τόπο μας οι πουλημένοι Κρήτες βουλευτές που μας κυβερνάνε.. Μιλάς για ένα χωριό και δεν μιλάς για την εκμετάλλευση και το άρμεγμα τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

αν επροσεξες τουσ ανεφερα τοθσ κεραταδες τουσ πολιτικους.... αυτοι ειναι χειροτεροι απο ουλους τους αλλους. Και οπως ειπα αν ηταν αξιοι θα ημουν ηπερ της αυτονομιας αλλα περισσοτερο τους νοιαζει η τσεπα τους!

Ανώνυμος είπε...

ναι ανεφερα και τουσ κεραταδες τους βουλευτές! αυτοί είναι χειρότεροι απο ουλους τους αλλους!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ,ΒΛΑΚΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ Η ΟΧΙ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ή ΤΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ.

Η "ΚΡΗΤΙΚΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (17,5%) ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ. ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.(ΔΙΑΛΕΚΤΟ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΧΟΡΟΙ Κ.Λ.Π) ΟΛΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.(ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΘΡΑΚΗ!!!!)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 74.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕ, ΑΜΟΡΦΩΤΑ "ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ" (ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ)ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ-ΧΑΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΙΟ ΗΡΕΜΑ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΔΕ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου πατριώτες…! η αλήθεια είναι ότι δάκρυσα με όλη αυτή την συζήτηση και στεναχωρήθηκα συνάμα… Έτσι άφησα να περάσει λίγος χρόνος για να μπορέσω να ηρεμήσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.
ΠΟΝΟΣ η λέξη που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό. a
ΦΑΣΙΣΜΟΣ η λέξη που μου έρχεται για την συμπεριφορά όλων.
Θα πέθαινα για κάθε Έλληνα το ακούτεεεε, Χανιώτη…Ηρακλειώτη…Κύπριο, Πελοποννήσιο, Μακεδώνα, Πόντιο, Μικρασιάτη, Θρακιώτη, Ηπειρώτη. Για όλους εσάς που σας θεωρώ αίμα μου. Για εσάς που σας γ@^@νε μια ζωή. Για εσάς που κάνατε και κάνετε λάθη. Για τις στιγμές της ζωής μου που πέρασα μαζί σας. Για το πρώτο μου ξύλο στο σχολείο. Για τον πρώτο μου έρωτα…και τον δεύτερο και τον τρίτο. Για τις πλάκες στο στρατό Για τις πορείες που χορέψαμε στο χορό των δακρυγόνων για ένα καλύτερο αύριο. Για τα πάρτυ που κάναμε σε κάποια παραλία σε κάποιο βουνό…εικόνες απ όλη την Ελλάδα που χωρίς εσάς θα ήταν πιο…φτωχές. Κι αν πάλι φεύγατε… μαζί σας θα ερχόμουν.
Θα πέθαινα για … αυτόν τον ήλιο που καθρεφτίζεται κάθε πρωί στο Κρητικό πέλαγος , τη μυρωδιά της θάλασσας στις Κυκλάδες , το βυθό της Εύβοιας , την αγριάδα της Σαμοθράκης και της Ικαριάς, ,το τρέμουλο ψαρεύοντας στα παγωμένα ποτάμια της Ηπείρου , τη βροχή στις πλαγιές του Ολύμπου , το θρόισμα των δέντρων που σε συνοδεύει στη ραστώνη του μεσημεριού σε κάποιο παραθαλάσσιο δασάκι της Χαλκιδικής.
Θα πέθαινα για …να γίνει ο κόσμος πιο ελεύθερος και δίκαιος. Για όποιον σεβόταν την ανθρώπινη ύπαρξη ανεξάρτητα από χρώμα ,φύλλο, τις πολιτικές , οικονομικές , θρησκευτικές και σεξουαλικές του προτιμήσεις .
Αλλά όλα αυτά είναι μακράν. Αγαθά υπό κώπης κτώνται . Αύριο το πρωί αρνήσου ένα ρουσφέτι , μια θέση στο δημόσιο , μία διευκόλυνση επί χρήμασι , και… όργανο ρίξε και μια κλήση στον υπουργό που το παίζει υπέρ άνω.
Τι είπες? Που θα μετατεθείς αύριο ? έχεις παιδιά δε γίνετε? E τουλάχιστον σταμάτα τις γκλοπιές στ αγανακτισμένα γεροντάκια τους συνταξιουχους .
Αύριο το πρωί βρίσε όποιον δεις να πετάει σκουπίδια στο δρόμο απ το παράθυρο του αυτοκινήτου του.
Τι είπες ? Θα σε πλακώσει στο ξύλο?
Αύριο το πρωί όταν θα πας στο δημόσιο νοσοκομείο και σου ζητήσει φακελάκι εκ των προτέρων…σε παρακαλώ ρίχτου μια σφαλιάρα οπωσδήποτε θα είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον προδότη του Ιπποκράτη.
Τι είπες ? Φοβάσαι μην σου κάνει μήνυση?
Αύριο το πρωί όταν σου δώσει η οικογένειά σου το φακελάκι σταυρωμένο για να ψηφίσεις κάψε το μπροστά τους.
Τι είπες ? Ταράχτηκες? Όχι καλύτερα?
Αν είναι έτσι αν βιάσουν το παιδί σου πάρε 10 χιλιάρικα και ξέχασέ το.
Τι έιπες Τρομοκρατήθηκες??
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ . Συνηθίσαμε να είμαστε κότες φαίνεται και συζητάμε για πίτουρα.
Κατανοώ βέβαια το νεαρό της ηλικίας των επισκεπτών απ τα γραφώμενά τους και έτσι έχω την ελπίδα ότι στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους θα έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.
Ας μην συντηρούμε τον εσωτερικό ρατσισμό αλλά και γενικότερα…!!! Χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι τα λίγα σώβρακα που μας άφησαν οι κατέχοντες εποφθαλμιούν να τα πάρουν …ξέρεται τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ανανέωση της σελίδας και διαβάστε το "ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ! ΜΕΡΟΣ 3!" Σωστός ο Θεωρητικός.Έτσι δείχνουμε ότι έχουμε και άλλο πρόσωπο...

Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ Η ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ-ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω οτι οι Κρητικοί είναι πιο περήφανοι από τους υπόλοιπους Έλληνες. Δηλαδη και εμείς οι Πελλοπονήσιοι και οι Καλαματιανοί που ξεκινήσαμε την επανάσταση στον Ταύγετο είμαστε οι Ελληνάρες και όλοι οι άλλοι είναι άνανδροι?
Δεν ειναι έτσι. Έχω πολλους φίλους κρητικους και συνεργάτες και έχω παει πολλές φορες στην Κρήτη και δεν νομίζω οτι ειναι πιο εργατικοί ή πιο μάγκες ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς για πολιτικά συμφέροντα και για λόγους απομόνωσης απο τη υπόλοιπη Ελλάδα (νησι) έχου αναπτυχθει αυτές οι απόψεις.

Ά και πληροφοριακα επειδη εχω γυναίκα απο την Κύπρο οι Κύπριοι θεωρούν τους εαυτούς τους έλληνες και αν τους δινόταν η δυνατότητα θα ενωνόντουσαν με την Ελλάδα.

Ζήτω η Ελλάς!
Ζήτω το Έθνος!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Το ενδιαφέρον που επιδείκνυαν ανέκαθεν οι εβραίοι για την παρουσίαση της Κρήτης ως κέντρο του «Ιουδαϊκού Πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι σιωνιστές μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Η εκδήλωση ενός ενεργού ενδιαφέροντος για την προσάρτηση της Κρήτης από οργανωμένα σιωνιστικά κέντρα, γίνεται ολοφάνερη κατά την μεταπολεμική περίοδο, σε μία μεταιχμιακή δηλαδή εποχή, κατά την οποία συντελείται η οριστική μετάβαση της Ελλάδας στη σφαίρα επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμά της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στην Κρήτη.

Η απόπειρα της διεισδύσεως των σιωνιστικών κεφαλαίων, στην Κρήτη είχε γίνει ήδη ορατή με την προσπάθεια της εβραϊκής εταιρείας «Λίττον», να αναλάβει την οικονομική ανάπτυξη της νήσου. Παρά την προσωρινή αποτυχία τους να επιτύχουν έναν τόσο εμφανή στόχο, οι σιωνιστές δεν πτοήθηκαν.

Αργότερα η επίσης εβραϊκή εταιρεία «Ακριτέθ» θα επιτύχει την επιζητούμενη διείσδυση, αναλαμβάνοντας σχεδόν το μονοπώλιο των κρητικών χαρουπιών και κρασιών. Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία της απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις σιωνιστικές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίσθηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της εβραϊκής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ.

Κατ' αυτό τον τρόπο έθεταν σε εφαρμογή τα σιωνιστικά σχέδια που απέβλεπαν στην αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Κρήτης, σχέδια τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από μία σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Αθηναϊκή» σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ είχε συστήσει από το 1971 έναν οργανισμό με διεθνείς προεκτάσεις, στον οποίον είχε ανατεθεί η υλοποίηση ακριβώς αυτών των αποτρόπαιων ανθελληνικών σχεδίων.

Όταν οι εβραίοι προπαρασκεύαζαν ποικιλότροπα, την επίθεση του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο, κάποιος μη γνώστης της πραγματικότητας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί την συμβολή του Ισραήλ στην διάπραξη των τουρκικών θηριωδιών, η οποία αποτελούσε μία έμμεση μορφή προβολής διεκδικητικών αξιώσεων στην Κύπρο. Οι υπουργοί Εξωτερικών Αμύνης των ΗΠΑ Κίσινγκερ και Σίσκο αντίστοιχα, οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις των Τούρκων ήταν εβραίοι. Επίσης κατά τη διεξαγωγή της τουρκικής αποβάσεως (Αττίλας Ι) τις επιχειρήσεις συντόνιζε ισραηλινό πολεμικό πλοίο εφοδιασμένο με τέλειο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ακόμη και το 2000 όλοι όσοι ασχολούνταν με το κυπριακό ζήτημα ήταν εβραϊκής καταγωγής. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Κύπρου στο Τελ-Αβίβ Π. Ευθυμίου. Συγκεκριμένα, κατά τον πρέσβη, ο υπουργός εξωτερικών της Αγγλίας Ρίκφιντ, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Φαϊσάλ, ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χόλμπρουκ, η πρώην προϊσταμένη του Μ. Ολμπράϊτ, αλλά και ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών Χ. Ροζάκης είναι εβραϊκής καταγωγής. 'Όπως άλλωστε και οι Σίσκο, Κίσινγκερ κ.ά.

Τα προηγούμενα χρόνια την ίδια ακριβώς τακτική υιοθέτησαν οι εβραίοι και στο θέμα της Κρήτης. Είναι δε βέβαιο, ότι σε ανύποπτο χρόνο, οι σιωνιστικές επιβουλές κατά της Κρήτης, θα εκδηλωθούν εκ νέου, δεδομένου ότι οι σιωνιστές εργάζονται θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους.

Η Κύπρος για να επικαλεσθούμε ένα απτό παράδειγμα το οποίο συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόηση αυτής της τακτικής, είχε τεθεί στο στόχαστρο από το 1896-97, οπότε επέρχεται η χρεοκοπία της Ελλάδος και η υπαγωγή της στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.

Από τότε έχουν παρέλθει εκατό περίπου χρόνια και ακόμη η κατάσταση γύρω από αυτό το ζήτημα παραμένει ασαφής και ρευστή. Το μόνο βέβαιο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Ελληνική αυτή νήσος χάνεται βαθμιαία, εξαιτίας της ορατής πλέον αμερικανοεβραϊκής επιβολής. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ανάλογη έκβαση να λάβουν αργότερα το Μακεδονικό ή το Κρητικό ζήτημα, στα πλαίσια ενός εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδος, ο οποίος προβλέπεται από τους σιωνιστές.

'Ηδη οι εβραίοι, μεταπολεμικά και εντεύθεν, καταβάλουν διαρκείς προσπάθειες, για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαιη ιουδαϊκή εστία. Η επιδίωξη αυτή εστιάζεται σε μία προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του εβραίου καθηγητή και στελέχους της Μοσάντ Ανκόρι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το σιωνιστικό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν τον χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδίων και αποσκοπούσαν στην δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την εβραϊκή ιστορία της Κρήτης.

Ο Τζβη Ανκόρι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός όσο και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός προήλθαν από εβραίους. Στην πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μία γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και την Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Ανκόρι δεν είχαν όρια, αφού δεν δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων ήταν εβραίος!

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Ανκόρι δεν διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για την παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μία σειρά άρθρων του εβραίου αρχαιολόγου Σάϋρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά τη σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Ανκόρι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον Ελλαδικό χώρο.

'Ηδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον ελεγχόμενο από τον σιωνισμό βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EURONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει την Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που παρουσιάζεται στον τομέα των συγκοινωνιών (λόγου χάρη «Κρητικές Αερογραμμές»).

Λόγω της σοβαρότητας της σημασίας του εν λόγω θέματος, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εκδηλώνεται ως αξίωση των εβραίων να διεκδικούν την προέλευση του Kρητικού πολιτισμού αλλά ακόμη και να υποστηρίζουν τη σημιτική προέλευση των Kρητών, γεγονότα τα οποία αμφότερα είναι ψευδή, ανιστόρητα αλλά και προσβλητικά για τον Ελληνισμό, θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη ιστορική αναφορά η οποία καταδεικνύει την ανθελληνική δράση των εβραίων (και) επί του κρητικού ζητήματος, πέραν των όσων ανεφέρθησαν στην εισαγωγή αυτού του κειμένου.

Aνέκαθεν οι εβραίοι τηρούσαν ανθελληνική στάση, κανόνας από τον οποίο βέβαια δεν εξαιρούνταν οι εν Κρήτη ευρισκόμενοι Σήμιτες. Από το 1204 μ.Χ. η Κρήτη τελούσε υπό ενετική κατοχή. Κατά την χρονική περίοδο 1204-1669, πολλές φορές οι Κρήτες επεδίωξαν την απελευθέρωση της νήσου δια της εξεγέρσεως, επαναστατικές κινήσεις οι οποίες πάντοτε κατεπνίγησαν στο αίμα με τη συμβολή των Λατίνων ιερέων αλλά και των εβραίων κατοίκων του Ηρακλείου.

Ο Β. Ψιλάκης στο βιβλίο του «Ιστορία της Κρήτης» (Χανιά, 1909, σελ. 160), επ΄ αυτού μεταξύ των άλλων αναφέρει: "η πολυάριθμη τότε των εβραίων εν Χάνδακι κοινωνία δυσμενώς διακείμενη προς τους ορθοδόξους Χριστιανούς, επηύξανε την σύγχυσιν, ραδιουργούσα, ωτακουστούσα και προδίδουσα και συνετέλει και αυτή ου μικρόν εις την δείνωσιν των πραγμάτων".

Ο A. Haudecoeur (Εισαγωγή στο ‘Hippolyte Noiret’, σελ. 12 κ.ο.κ.) αναφέρει περί των εβραίων τα ακόλουθα: ‘έχοντες δική τους συνοικία, ιδιαίτερες συνθήκες ζωής και περιβολή, οφείλαν να φέρουν στο εξωτερικό τους ένδυμα σήμα όμοιο με το Ο, σε μέγεθος άρτου. Αυτοί ήσαν τοκογλύφοι και έμποροι, συχνά δε η Ενετική Γερουσία εψήφιζε νόμους εναντίον τους περιστέλλοντας τον τόκο των δανείων, απαγορεύοντας τα αθέμιτα κέρδη και βοηθώντας τους οφειλέτες'.

Ακόμη και αυτοί οι Ενετοί είχαν εκπλαγεί από την δολιότητα των εβραίων, σε σημείο μάλιστα το Μέγα Ενετικό Συμβούλιο να απαγορεύσει στους εβραίους (1423 μ.Χ.) να διαμένουν στην Ενετία για διάστημα περισσότερο των 25 ημερών, όπως επίσης απαγόρευσε στους εβραίους να δανείζουν με τόκο χρήματα στους Ενετούς. Οι εβραίοι ωστόσο, κατά πάγια τακτική τους, συνήψαν καλές σχέσεις με τους Ενετούς, ώστε να έχουν το ελεύθερο να εκμεταλλεύονται τους υπόδουλους ΄Έλληνες, όπως άλλωστε έπρατταν και καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Επανερχόμενοι στη σημερινή κατάσταση, είναι γνωστό ότι οι εβραίοι προσπαθούν να μεταβάλλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλων εκτάσεων στην Κρήτη, αγοράζοντας τεράστια κτήματα, προκειμένου να διεισδύσουν αποτελεσματικότερα και να επηρεάσουν τη ζωή της Κρήτης. 'Όμως οι όποιες μεθοδεύσεις τους, θα έχουν την κατάληξη εκείνης του πράκτορα της Μοσάντ Ε. Ράμελ, καθώς θα προσκρούσουν στην σθεναρή αντίθεση των Ελληνοπρεπών κατοίκων της Κρήτης, όλων εκείνων που υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή τους, δεν ανέχονται να διαχέονται σενάρια περί δήθεν σημιτικής καταγωγής του κρητικού πολιτισμού.

http://truth.freeforums.org/topic-t585.html

Ανώνυμος είπε...

i alithia einai oti exo varethei aytin tin istoria me tin kriti.den einai mono oi krites pou exoun prosferei stin ellada. den einai mono autoi pou exoun simantiko politsmo. den einai mono aytoi pou antistathikan stous germanous. ego tha ithela na aposxistei i kriti apo tin ellada, gia na do pos tha ta kataferoun otan pleon os aytonomo kratos tha prepei na diaxireistoun katastaseis pou mexri tora den exoun anagkastei na antimetopisoun. episeis me enoxlei afantasta ayti i pseftomagkia orismenon kritikon. kai tha ithela na po se aytin tin sygkekrimeni katigoria kritikon to eksis: kyrioi ston 2o pagkosmio polemo, polles gynaikes tis ipeirou, meteferan polemofodia diasxizontas me ta podia tin pindo kai ta gyro vouna.me apisteyto kruo kai xioni, kai sas leo ksana oti eprokeito gia gynaikes.

Ανώνυμος είπε...

kai kati akoma, pote tha stamatisoume na eimaste kafroi?kai den ennoo tous kritikous ennoo olous tous ellines. pote epitelous tha didaxthoume apo ta lathi tou parelthontos?pote tha katalavoume oti o monos tropos gia na mporesei na sothei i ellada kai to elliniko ethnos einai i sunoliki prospathia apo olous pros ena koino stoxo?pote tha stamatisoume na koitame to mikrosymferon mas kai tha endiaferthoume gia to kalo tis xoras mas synolika?
gt re gamoto den vazoume mualo?

Ανώνυμος είπε...

molis prin apo ligo diavasa tin anartisi me thema"vazontas xeri stin kriti". kai leo pali:
POTE RE GAMTO THA VALOUME MYALO??GIATI EXOUME KATANTISEI ETSI OS ETHNOS?GIATI KATANALONOUME TOSI POLU ENERGEIA SE VLAKEIES KAI DEN THN XRISIMOPOIOUME GIA NA DIMIOURGISOUME SIMANTIKA PRAGMATA?
POTE RE GAMOTO THA VALOUME MYALO?E?POTE?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν αυτοί που έχουν γράψει αυτά περί αυτονομίας είναι πράγματι κρητικοί. Αν είναι πράγματι και υποστηρίζουν την αυτονομία σε επιχειρήματα οικονομικά, τύπου αδικούμεθα απ'την κακιά Αθήνα κλπ., ντρέπομαι απλά. Δεν είναι δυνατόν να είσαι Έλληνας, ή γενικά τίμιος πολίτης της χώρας σου και πατριώτης και να λες ότι δεν μου κάνουν δρόμους, μου παίρνουν φόρους, και λέω να χορέψω πεντοζάλη και να αυτονομηθώ. Όλη η περιφέρεια έχει τέτοια προβλήματα αλλά δεν βγαίνει να ζητήσει αυτονομία κανένας κάτοικος. Παρεμπιπτόντος είμαι Λάκωνας, αλλά κρατάω και από Κρήτη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν βλέπετε την ουσία?

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση:
Η Κρήτη παράγει περίπου 1/3 του Ελληνικού ΑΕΠ. Θέλετε μια ακόμη επανάληψη? Όποιος δεν μπορεί να δεί τον ρατσισμό που αντιμετωπίζει το Αθηνοκεντρικό, δεινοσαυρικό κρατίδιο των Αθηνών την Ελληνική περιφέρεια και τους ανθρώπους της λέγοντας την υποτιμητικά ώς: "επαρχία" και περιορίζοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης για περιοχές καθοριστικές για το Ελληνικό ΑΕΠ όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα τότε απλά εθελοτυφλεί. Η ζωή για τον παρασιτικό Αθηναίο πολίτη μπορεί να είναι σχετικά άνετη: μεγάλοι δρόμοι (Αττική Οδός) αεροδρόμια, υποδομές, υπηρεσίες συγκεντρωμένες στην Τριτοκοσμική δήθεν Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (παρά το λιφτινκγ που της κάναμε στους Ολυμπιακούς) και πολλά άλλα όπως συγκέντρωση γενικά κεφαλαίου και υππηρεσιών εξαιτίας του στρατεγικού πλεονεκτήματος των Υποδομών που υπάρχουν ..βασιζόμενες όμως σε μεγάλο βαθμό στα κονδύλια της περιφέρειας οπου έρχονται σε μεγάλο βαθμό με την σειρά τους απο την Κρήτη. έστι λοιπόν η Κρήτη σαν νια περιφέρεια της Ευρώπηε δικαιούται να:
-Εκλέγει περιφερειάρχη και όχι να διορίζετε αυτός απο το τριτοκοσικό κρατίδιο των Αθηνών. (Όπως και οι υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας σύμφωνα και με το Ευρωπαίκό κεκτημένο και Σύνταγμα άλλωστε πού έχει ψηφίσει το Ελληνικό κοινοβούλιο.
- Για να σταθεί όμως το αυτοδιοίκητο κάθε περιοχής χρειάζεται κονδύλια και μπορούν να βρεθούν αυτά στο τοπικό προϊόν που παράγει η Κρήτη όπου φεύγει απο εδω για να χρηματοδοτήσει μλεσα απο το διεφθαρμένο σύστημα των Δημοσίων δαπανών το έργα στην Αθήνα έτσι ώστε ο Αθηναίος (ο πρών αυτός επαρχιώτης) να προσποιείται τον σύγχρονο Ευρωπαίο με τα λεφτά άλλων!

pc: 1. Τα παραπάνω ισχύουν για κάθε περιφέρεια και είναι διακαιώματα όλης της περιφερειακής Ελλάδας στην Κρήτη όπμως παράγεται το 1/3 του ΑΕΠ όπου το παίρνει ο κάθε Υπουργός και κάνει τον έξυπνο.

2. Διάβασα πολά ρατσιστικά σχόλια εναντίων της Κρήτης όπου σημαίνουν πολλά και προδίδουν ακόμα περισσότερα αλλά εμένα δεν εκπλήσουν. Απο την άλλη και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε οτι αρκετοί κάτοικοι της υπόλοιπης Ελλάδας και ειδικά της Αθήνας είναι πρών....Αρβανιτόβλαχοι. Δέν το λέμε όμως προσποιούμαστε οτι έχουμε να κάνουμε με γνήσια τέκνα της πατρίδος!!

Αυτά..λυπάμαι αν κούρασα και ευχαριστώ σε όποιον κατάφερε να φτάσει έως εδώ.

Γειά σας.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγγνώμη για τυπογραφικά λάθη το έγραψα πολύ γρήγορα.

theoritikos είπε...

Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά όλους τους φίλους, για τα σχόλιά σας και τις παρεμβάσεις σας, ανεξαρτήτως συμφωνιών ή διαφωνιών.Θα ήθελα όμως να μπορέσουμε μέσα από εδώ να προβάλουμε και την Κρήτη διαφορετικά από τις παραπάνω θέσεις μας. Περιμένουμε άρθρα σας...απόψεις σας και φωτογραφίες σας, στο odos.theorias@gmail.com, ώστε να τα αναρτήσουμε σαν νέα πρώτα θέματα στο blog!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να σας πω.
Γενικεύσεις του τύπου οι Κρητικοί είναι μαλάκες καί τέτοια, δεν προσφέρουν στη συζήτηση.Λιγο να ψάξεις θα βρείς αρκετούς ηλίθιους σε όλη τη Ελλάδα.
Επί τού προκειμένου λοιπόν.Ίσως οι Κρητικοί να αγαπούν λιγάκι παραπάνω τον τόπο τους ή αν όχι, τουλάχιστον δεν διστάζουν να το δείξουν ανά πάσα στιγμή.Ποιός είπε ότι όλη η Κρήτη έχει βρωμίσει από ναρκωτικά?Μέγα λάθος.Επειδή μερικοί παλιάνθρωποι από τα Ζωνιανά κάνουν τις βρωμοδουλειές τους σημαίνει ότι θα χαρακτηριστεί όλο το νησί?Οι πρώτοι που ντρέπονται γι αυτό είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
Δεν σας βλέπω όμως να μιλάτε γιά την άλλη Κρήτη τού πολιτισμού του Ελ Γρέκο του Καζαντζάκη του Κορνάρου.Και αυτό γιατί μάλλον εσείς έχετε κάποιο πρόβλημα με το μέρος εδώ και μιλάτε χωρίς καλή διάθεση.Οπότε με αυτή την αντιμετώπιση εκ μέρους σας είναι φυσιολογικό κάποιοι να εγείρουν θέμα αναξαρτητοποίησης.Από την άλλη σκεφτείτε όταν ψηφίζετε ένα κόμμα που έχει πολιτικάντηδες προστάτες των εμπόρων ναρκωτικών εδώ στη Κρήτη και ξέρετε ποιούς δείχνει η μπίλια,γιατί δεν αναλογίζεστε τι κάνει η ηγεσία του ενώ ξέρει. Αντίθετα αντί να τους αποπέμψει τους χρησιμοποιεί και ως συμβούλους!
Και μην ακούοω ότι η Κρήτη είναι πλούσια και ότι τα λεφτά ξεχειλίζουν από τα μπατζάκια.Απλά βρίσκεται σε ένα καλύτερο επίπεδο από κάποιες άλλες περιοχές.
Πάντως βλέπω το θέμα της ανεξαρτητοποίησης να συντηρείται ακόμη γιά πολύ.
Άκουσα σε συζήτηση φανατικού Κρητικού να έχει προτείνει ήδη καί αλαγή της σημαίας της Κρητικής πολιτείας καί αντί του κοκκινου πάνω αριστερά πλαισίου με το αστέρι, να μπεί μαύρο πλαίσιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ισως δεν αξιζει να απαντησει καποιος σε ενα ατομο που εχει εμφανη ψυχικα προβληματα.Γιατι οι μονομανιες(τα κοληματα δηλαδη) ειναι τετοια.
Μπορει καποιος Κρητικος να του φαγε καμια γκομενα ή γκομενο ισως(:p) αλλα ενταξει τον καθενα οπου τον βγαλει αυτη η ζωη.
Απλα ετσι για την ιστορια θα ηθελα να πω οτι εμας οι παππουδες μας αφησαν κοκκαλα σε Ηπειρο-Μακεδονια-Θρακη-Μ.Ασια-Κυπρο.Εμεις ημασταν ανεξαρτητοι και πηγαμε να πολεμησουμε ενω δεν ημασταν υποχρεωμενοι.Δινουμε ΟΛΑ μας τα λεφτα στο ενιαιο ταμειο του ελλαδισταν..ομως κατα τ'αλλα θεωρουμαστε ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ!Ο κουκουλοφορος του ιντερνετ φτανει στο σημειο να μην αποδεχεται ουτε το δικαιωμα παρουσιας Κρητικων στην πολιτικη σκηνη.Ενας λαος που αποτελει το 15-20% των ελληνων δεν εχει δικαιμα να εχει βουλευτες ή και καποιους υπουργους.Αυτη ειναι η κουλτουρα και η νοοτροπια των Βαλκάνιων ελληνων.Ποσο μοιαζετε με τους σερβους δε μπορειτε να φανταστειτε,ευχομαι να μην εχει η χωρα μας το ιδιο τελος με τη Γιουγκοσλαβια

Ανώνυμος είπε...

Στην Κρητη καθε χρονο εδω και 10ετιες ερχονται εκατομυρια "τριτοκοσμικοι" Σκανδιναβοι-Γερμανοι-Εγγλεζοι-Ιταλοι κ.ά
Για το μερος και τους ανθρωπους του λενε τα καλυτερα,αν ειχαν προβλημα δε θα ξαναρχονταν εκτος κι αν νομιζετε οτι τους φερνουμε αλυσοδεμενους.
Ντρεπομαι που το λεω αλλα οι μοναδικοι που εχουν προβλημα με τους Κρητες ειναι οι υπολοιποι ελληνες.Ομως με παρηγορει το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος λαος εχει προβλημα με ολη την ανθρωποτητα οποτε μαλλον δε πρεπει να τον λαμβανω σοβαρα υπ'οψη μου.
Δυστυχως για σας,εμεις δεν ειμαστε Μικρασιατες και τη πατριδα μας δε τη χασαμε.Δεν εχουμε κανενα λογο να δεχομαστε τις προσβολες σας ουτε να μην αντιδραμε καθε φορα που κανετε το μαυρο-ασπρο και μας επιτιθεστε χωρις λογο.
Πολυ συντομα να ειστε σιγουροι οτι θα χωνετε μεγαλα πακετα στο νησι για να μη γινει η Ελλαδα,Γιουγκοσλαβια.
Ολα εδω πληρωνονται απλα εσεις δεν εχετε ουτε σαλιο και τη σκαπουλαρετε μια ζωη

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΣ -- ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Είναι εντυπωσιακό το πόσες ανοησίες, όπως τις παραπάνω, διαβάζει και ακούει κανείς καθημερινά, από ειδήμονος «κρητολόγους» και εσχάτως «ζωνιανολόγους»!! Ποιος θα θέλει να κάνει ανεξάρτητο κράτος στην Κρήτη; Μία δράκα ανεγκεφάλων μαυροπουκαμισάδων τεμπέληδων, οι οποίοι παριστάνουν τους καπεταναίους, ζουν από επιδοτήσεις και η μόνη τους μαγκιά είναι ότι έχουν ένα πιστόλι μαζί τους; Ή μήπως από διάφορους χασισοκαλιεργητές, εμπόρους ναρκωτικών, γυναικών και όπλων, οι οποίοι ανδρώθηκαν με τις πλάτες των πολιτικών; Διότι αυτοί είναι που λένε τέτοιες παρλαπίπες, αλλά αυτοί είναι μία θλιβερή μειονότητα αποβρασμάτων του νησιού, το οποίο έχει κοντά πια 700.000 κατοίκους.
Το μόνο που πρέπει να προσέξει το αθηνοκεντρικό κράτος μας είναι να μην παραμελεί την περιφέρεια, όταν μάλιστα εισπράττει πολλούς φόρους απ’ αυτήν, τους οποίους στην συνέχεια χρησιμοποεί για να τρέφει την υδροκέφαλη Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο ωραια φαινονται σημερα αυτα εμετικα σχολια των βαλκάνιων "ελληνων" για τους Κρητες!
Ηταν ο μηνας που οι γκρικς εβγαζαν τα κομπλεξ αιωνων ως προς την Κρητη.
Δε πειραζει εσεις να ειστε καλα,εμεις ειμαστε μεγαλοψυχοι και μπορουμε να σας γραψουμε στα @@ μας!
Ενα μονο θα σας πως:Νομιζατε μεχρι χτες οτι οι κρητες ηταν τοπικιστες.Τον Κρητικο σοβινισμο θα τον δειτε απο τωρα και στο εξης!

ΥΓ Καποτε στο Βελιγραδι το επαιζαν μαγκες,σημερα τους εχει φυγει το χαμογελο,ας προσεχαν!

Ανώνυμος είπε...

Ταλαιπωρε ανωνυμε..
οποιοι κι αν ειστε..

Να μιλας εξ ονοματος της ανωνυμιας σου και οχι εξ ονοματος των Κρητικων.

Η Κρητη δεν θα γινει Σκοπια με επιχειρηματα του τυπου:

Μαμα αυτοι οι χτικιαρηδες οι Αθηναιοι με στραβοκοιτανε
και δεν με παιζουνε κρυφτο γιατι λεει ειμαι μπιμπικιαρα..

Σωπα βρε κοριτσι μου μην κανεις ετσι..

οχι μαμακα δεν ακουω τιποτα ολο με μενα ταχουνε..
θα γινω και γω σωβινιστρια και θα τους την πω..

ΑΝΤΕ ΒΡΕ.. βλαχοσλαβοελληνες(wow)

που δεν σας παω με τιποτα
και ουτε σας γουσταρω
τερμα το χαρτζηλικωμα
ξανα μου δεν τραταρω..

ξανα μου δεν τραταρω
και θ' αυτονομηθω..
αμεεε..

Μαλλον καποιοι εχουν πολυ φαντασια και ψαχνουν για κοροιδα στην Κρητη
το ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
μας καλυπτει απολυτα
αντε μπραβο.

ρεθυμνιωτης

Ανώνυμος είπε...

ME MEGALH THLIPSH PRAGMATIKA DIAVAZA OLA TA PARAPANO SXOLIA.. EXO ZISEI SE POLLES POLEIS TIS EPARXIAS THESSALIA MEGALOSA, GIANNENA SPOUDASA KAI SYNEXISA TIS SPOUDES M KRHTH STHN OPOIA KAI EIMAI 4 XRONIA!!

PANIGIRIA KSEKINANE STHN KRHTH ME XOROUS KAI KRATANE OLO TO KALOKAIRI SE KATHE XORIO TO IDIO OMOS GINETE KAI STA XORIA TIS HPEIROU OPOS KAI SE POLLA XORIA STHN THESSALIA KAI THN MAKEDONIA
KAI EKEI EXOUN PARADOSH KAI THN TIMOUN

DEN MPORO NA MIN ANAFERO OMOS GIA TOUS PSEUTOMAGIES POU PAIRNOUN ENA OPLO KAI ARXIZOUN NA TO PAIZOUN ANTRES KAI NA POULANE MAGIA KAI PROSTASIA XORIS NA DYSTAZOUN NA PAIKSOUN SE OPOION VROUN. EXEI TYXEI NA EIMAI MPROSTA SE TOULAXISTON 5 TETOIOU EIDOUS SKINIKA STHN KRHTH.

GOUSTARO THN LEVENTOGENA KAI THN FILOKSENH KRHTH KAI THN GOUSTARO GT TIN ZO KATHIMERINA, APOTIN ALLH OMOS STENAXORIEME GIA AUTHN THN ASXIMH EIKONA POU KAPOIOI PROSPATHOUN NA VGALOUN GIA TO NISI

KLEINONTAS KATHOTI H KATAGOGH M EINAI APO TO SOULI NA SAS THYMISO OTI HTAN TO MONO APATITO MEROS APO TOUS TOURKOYS.

TELOS THA HTHELA APLA NA PO OTI EKEI EINAI H MAGGIA TON ELLHNON, EIMASTE MIA XORA ME APISTEUTO POLITISMO NISIOTIKA DIMOTIKA MAKEDONITIKA HPEIROTIKA KAI TO PANTREMA OLON AUTON DHMIOURGEI MIA TROMERH XHMEIA

EIMASTE ELLHNES NIOTHOUME RIGOS GIA THN GALANOLEUKH KAI STO AKOUSMA TOU ETHNIKOU MAS YMNOU MOUDIAZOUME OLOKLHROI

OPOIOS DEN TO AISTHANETE AUTO LYPAME POU THA TO PO ALLA EINAI TOURKOSPOROS

Ανώνυμος είπε...

ΣυνΈλληνες,
χαλαρώστε.... Η Κρήτη είναι μέρος της Ελλάδας. Πολέμησε επανειλημμένα γι αυτό. Κι αν τώρα πάμε σιγά-σιγά προς τη χρεοκοπία, όλοι μαζί, Μακεδόνες, Πελοποννήσιοι, Ηπειρώτες, Νησιώτες, Κρητικοί, θα βρούμε τη λύση. Η Κρήτη δε θα αυτονομηθεί. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος όρος στη Συνθήκη του Λονδίνου. Τη διάβασα όλη χθες το βράδυ.
σας φιλώ