6.12.07

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ!

ΚΑΙ η "Οδός Θεωρίας" διαμαρτύρεται για τις νέες - εξοντωτικές - αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Είμαστε έτοιμοι;

ΕΙΜΑΣΤΕ!
Ας κατεβάσουμε τους διακόπτες για 15 λεπτά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aναφέρω ένα σενάριο για το τι θα συμβεί και θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

15/12/2007 11:59
Τα ηλεκτροπαραγωγά εργοστάσια λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν στο δίκτυο. Τυχόν μικρές αυξομοιώσεις στην ζήτηση που υπάρχουν ανά περιοχές, καλύπτονται από άλλους σταθμούς μέσω του δικτύου που τους διασυνδέει καθώς και μέσω των διεθνών κυκλωμάτων.
Τυχόν πλεόνασμα εξάγεται και σε περίπτωση κάποιου μικρού ελλείματος εισάγουμε ενέργεια καθώς είναι πιο εικονομικό από το να εκκινηθεί κάποιος σταθμός που είναι εκτός λειτουργίας.

15/12/2007 12:00
Οι καταναλωτές αρχίζουν να κλείνουν συσκευές με αποτέλεσμα να υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής ενέργειας στο δίκτυο. Μικρές μονάδες παραγωγής αναγκάζονται να κλείνουν για να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο.
Όπως ίσως να μην ξέρετε, στα ηλεκτρικά δίκτυα πρέπει η παραγωγή ενέργειας να είναι ανά πάσα στιγμή σχεδόν ίση με το φορτίο (ζήτηση), αλλιώς προκαλείται υπερφόρτωση σε στοιχεία του δικτύου που μπορεί να τα καταστρέψει.

15/12/2007 12:10
Στο δίκτυο έχει επέλθει κάποια μορφής ισορροπία. Αρκετοί σταθμοί έχουν βγει εκτός και οι τρέχουσες ανάγκες καλύπτονται από λίγα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

15/12/2007 12:15
Το μποϋκοτάζ λήγει και οι καταναλωτές ξαναλειτουργούν τα φορτία τους. Η ζήτηση στο δίκτυο αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής που είχαν κλείσει προηγουμένως δεν μπορούν να εκινήσουν αμέσως γιατί πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να φτάσουν οι γεννήτριες στις κανονικές στροφές και η συχνότητά τους να συγχρονιστει με το υπόλοιπο δίκτυο.
Κάποιες μονάδες που λειτουργούν με αεριοστροβίλους (μικρότερος χρόνος εκκίνησης) θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις αναγκες της ζήτησης.
Παραλληλα προσπαθώντας να μην καταρρεύσει το δίκτυο, θα τραβήξει ενέργεια από τα κυκλώματα διασύνδεσης με χώρες του εξωτερικού, προκαλώντας και σε αυτά ανάλογη υπερφόρτωση. (Γερμανοί ειδικοί σήμερα είπαν πως ακόμα και 2 λάμπες αν σβήσει ο κάθε καταναλωτής, θα προκληθούν σοβαρές διαταρράξεις και στα ευρωπαϊκά δίκτυα)
Τελικά επειδή η ζήτηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την παραγωγή, θα αρχίσουν η μία μετά την άλλη οι υπερφορτωμένες μονάδες να βγαίνουν εκτός λειτουργίας προκαλώντας το φαινόμενο ντόμινο.

15/12/2007 12:25
Ένα εκτεταμένο black out υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η επαναφορά του δικτύου (black start) είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα.
Οι μονάδες πρέπει να εκκινούν η μία μετά την άλλη σταδιακά δίνοντας ενέργεια σε μικρό αριθμο καταναλωτών για να μην προκληθεί εκ νέου υπερφόρτωση μέχρις ότου επανέλθει ισορροπία στο δίκτυο. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει πολλές ώρες.

16/12/2007
Οι πρωτεργάτες του μποϋκοτάζ βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ανώνυμος είπε...

psifizo... black out opos o "theoritikos", pioni tis kyvernisis!!!!

George είπε...

Ακόμα και αν υποθέσουμε οτι αγαπητε ανωνυμε αυτα που λές είναι αλήθεια , δεν έχω κανενα λογω να μην σε πιστεψω-μου φαινονται λογικα όσα περιέγραψες, δεν αλλάζει τίποτα!

Δηλαδή για ποιο λόγο θα πρέπει μια ζωη ο καταναλωτης να σέβεται την εκάσοτε εταιρεια (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λ.π) και τις ανάγκες τις και ποτέ να μην γίνεται το αντίθετο??!!Εγώ , εσυ, ολοι δεν είμαστε πελάτες της ΔΕΗ? Είμαστε. Αν εσένα δεν σου αρέσει η Ολυμπιακη π.χ δεν θα πετάξεις με Aegean? Θα πετάξεις γιατι έχεις δικαίωμα επιλογής. Στην ΔΕΗ όμως δεν έχεις, ακόμη τουλάχιστον. Πως θα αντιδράσεις? Δεν θα πληρώσεις? Θα στο κόψουν αργα ή γρήγορα. Κατι πρεπει να κάνεις, εκτος αν συμφωνεις με τις συνεχομένες αυξήσεις....

Πιο σημαντικό από όλα δεν ειναι να κανεις κακό στην ΔΕΗ. κανεις δεν το θέλει αυτό. Το πιο σημαντικο ειναι να δειξεις οτι υπάρχει αντίδραση. Οτι δεν μπορείς να καταπινεις ο,τι σου δίνουν αμάσητο. Και στα λέει αυτά ενας ψηφοφορος της κυβέρνησης...