8.12.07

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΞΕΛΑΒΑΝ ΩΣ...ΠΛΑΚΑ...

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε άρθρο από το in.gr, για να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την ξεφτίλα του κράτους και της ρουσφετοπολιτικής που υπηρετούν τα λαμόγια της εκάστοτε κυβέρνησης. Έστω και τελευταία στιγμή σταμάτησε κάτι, που βέβαια μπορεί να γίνει αργότερα, όταν θα έχουν πέσει και οι τόνοι... Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη παρόμοια περίπτωση... Ευτυχώς που το συγκεκριμένο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το εξέλαβε ως...πλάκα...και έσωσε τουλάχιστον, άλλο ένα μικρό κομμάτι γης στην Πλάκα, από την αλλοίωση της ιστορικότητας και του χαρακτήρα του.
Και κάτι ακόμα... Αν τη συγκεκριμένη είδηση τη δείτε σε κάποιο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης...πείτε μας για να τους χειροκροτήσουμε:

"Το Ε' τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ που επέτρεπε κατά παρέκκλιση τη λειτουργία παραδοσιακού καφενείου στην Πλάκα, σε ισόγειο διατηρητέο επί των οδών Λυσίου και Ερεχθέως.
Η περιοχή της Πλάκας έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός με περιορισμούς στις Χρήσεις Γης βάσει Προεδρικού Διατάγματος από το 1987.
Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνιζε στην απόφαση ότι η αλλαγή χρήσης δεν βλάπτει το διατηρητέο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο και δεν θα προκαλέσει υποβάθμιση της περιοχής.
Η τύχη των Χρήσεων Γης, και κυρίως της κατοικίας, αφορούν όχι μόνον την Πλάκα αλλά όλους τους ιστορικούς οικισμούς, όπως του Ψυρρή, το Θησείο, το Μακρυγιάννη, την Ύδρα, το Ναύπλιο, την Ερμούπολη, κτλ.

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του ΣτΕ εξέφρασαν οι κάτοικοι της Πλάκας."
Χωρίς παραπάνω σχόλια...

2 σχόλια:

osela είπε...

ωραίο, κι ο τίτλος πετυχημένος!
καφενείο.... της πλάκας θα ήταν!

@petrosskl είπε...

Πόσα παίρνουν αλήθεια;
Είναι πολλά τα λεφτά Μπάμπη!