4.1.09

Καλή Χρονιά!


Καλή χρονιά…(;)

Η χρονιά μπήκε με έναν πόλεμο που χρόνια μαίνεται, αλλά τώρα πήρε δημοσιότητα… . Η Παλαιστίνη καίγεται! Η Γάζα πενθεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της και μεταξύ αυτών, πολλά παιδιά! Το Ισραήλ χώρα και λαός με πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές συμπάθειες, αλλά με το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας από κάθε άλλο λαό στον πλανήτη, θα βρεθεί αντιμέτωπο με πολλές «δυνάμεις», εκτός πολεμικού σχεδίου…

Ο πόλεμος βεβαίως είναι άνισος …όπως και η ζωή άλλωστε…
Οι «δυνατοί» πάνε με τους «δυνατούς» κι έτσι το Ισραήλ απολαμβάνει την στήριξη των Η.Π.Α. και την… «αδιαφορία» των υπολοίπων μεγάλων…
Πραγματικά δεν ξέρω και δεν θέλω να φανταστώ τη συνέχεια…

Κατά τα άλλα, στις γιορτές μόνο «κρίση» δεν είδαμε… Μία κρίση που τρομολαγνικά «γεννήθηκε» στη χώρα μας, θέλοντας να ακολουθήσουμε την υπόλοιπη υφήλιο… Γιατί όμως; Τι βαριά βιομηχανία έχει η χώρα μας και δεν το θυμάμαι… Λάδι και φέτα εξάγει μόνο και την πιο δυνατή βιομηχανία της (τον τουρισμό) τον «πνίγει» με τα ίδια της τα χέρια…από λάθος χειρισμούς, αποφάσεις και με κακή νοοτροπία αρπαχτής! Και τουρισμός δεν είναι μόνο τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία… Είναι και τα bars, είναι και τα εστιατόρια, είναι και τα νυχτερινά μαγαζιά και πολλά άλλα… Είναι όλη η Ελλάδα!

Για να μην ξεφεύγουμε όμως…
Είδαμε μια Αράχωβα (εκεί βρεθήκαμε) να πνίγεται από κόσμο και στα ξενοδοχεία της που οι τιμές…δεν ήταν και χαμηλές…να μην υπάρχει ούτε…αποθήκη για να μείνεις!
Είδαμε νυχτερινά κέντρα να «διώχνουν» κόσμο…
Είδαμε τα μαγαζιά να μην κάνουν εκπτώσεις καθόλου και να έχουν και ύφος στην πώληση, όταν σε Λονδίνο και Ρώμη σήμερα που μιλάμε οι εκπτώσεις φτάνουν στο 70% και οι πωλητές...πουλάνε!!!
Ο έλληνας δεν αλλάζει…δεν καταλαβαίνει και δεν μαζεύεται…

Ο απότομος διαχωρισμός κοινωνικών τάξεων έχει αρχίσει! Μάχη των ταξικά ισχυρών, προς ισοπέδωση των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά κυρίως αγώνας εξαφάνισης της μεσαίας κοινωνικής τάξης! Έτσι…για να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Φτωχοί και πλούσιοι…Απλά! Αυτός είναι και ο πιο σοβαρός «πόλεμος» από κάθε άλλο!
Θα πρέπει όσο είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι μας και ο καθένας να κάνει αυτό που μπορεί, ώστε το 2009 να είναι μια χρονιά που θα φέρει ισορροπία και γαλήνη, τόσο στην κοινωνία μας, όσο και στις ψυχές μας!

Καλή χρονιά λοιπόν και ραντεβού…πάντα εδώ… στην «Οδό Θεωρίας»!
υ.γ.: Μάθετε να αγαπάτε και να είστε ο εαυτός σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: