28.4.12

Μα, τι Ελλάδα θέλουμε;


6 Mαίου αποφασίζουμε τι Ελλάδα θέλουμε.
Αποφασίζουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε παραπάνω από τα μισά updates μας σε facebook, twitter & blogs να ασχολούνται με τους «λίγους» της πολιτικής και τον καθημερινό «βιασμό» των κόπων και των ονείρων μας!
Τα λόγια μου θα μπορούσαν πολύ εύκολα να θεωρηθούν κομματικές κατευθύνσεις, κάποιου αριστερίζοντος κόμματος ή κάποιων ακραίων της δεξιάς. ΟΧΙ φίλοι μου.
Τα λόγια μου, είναι σκέψεις και συναισθήματα των βιωμάτων μας και της ψυχής μας. Ντρέπομαι που στη χώρα της Δημοκρατίας που είχα την τύχη να γεννηθώ και να μεγαλώσω, δεν ξέρω ή σκέφτομαι (αν θέλετε) 1 εβδομάδα πριν από τις εκλογές  τι θα ψηφίσω.
Τα ιδανικά του λαού μας δεν είναι αυτά. Ο πολιτισμός μας, δεν μας έμαθε έτσι.
Ξεκαθαρίζω κάτι. Θέση μου, είναι ότι η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και  να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισότιμο μέλος όμως και όχι ο «φτωχός συγγενής», το «πειραματόζωο» ή ο «σφαλιαροεισπράκτορας». Δεν νοείται, στην Ήπειρο που ακόμα και το όνομα της είναι ελληνικό, κάποιοι αρρωστημένοι ηγετίσκοι να ασελγούν στο ημιθανές σώμα της Μάνας τους. Όπου Μάνα…Ελλάδα.
Και κοιτάξτε… Ωραίες οι φωνές όλων μας τα ηρωικά ξεσπάσματα σε video στο youtube, αλλά η κα. Μουτσάτσου ζει στο Αμέρικα και ο συμπαθέστατος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, θεωρώ πως άργησε λίγο (όπως οι περισσότεροι της γενιάς του) να αντιληφθεί το κακό που μας έκαναν τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα, όσο και τα υπόλοιπα, θα συμπληρώσω εγώ, που συμμετείχαν στην κάθε βουλή μετά το 1974 και δεν κατάφεραν να αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ στη διαδρομή της χώρας προς την καταστροφή.
Μην ξεχάσουμε λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, που προηγείται  των εκλογών, όχι μόνο να αποφασίσουμε οριστικά τι θα ψηφίσουμε, αλλά να μιλήσουμε και σε πολλούς γύρω μας, που είτε δεν ασχολούνται από απογοήτευση, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν ή να έχουν πρόσβαση στα νέα μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης (βλ. παππούδες-γιαγιάδες).
Σκεφτείτε…Μιλήστε…Ψηφίστε: ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ!
Έτσι για να μη συζητάμε πάλι, από της 7 Μαίου, για μια Ελλάδα…"Ελένη"… Για ένα πουκάμισο αδειανό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: