14.1.08

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠ’ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

Zητήσαμε τον "λόγο" σας για να τον δημοσιεύσουμε... Τις σκέψεις σας... Τους προβληματισμούς σας... Κι έτσι τηρήσαμε κι εμείς τον δικό μας λόγο! Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που απέστειλε ο φίλος-αναγνώστης του blog, N.B. Στον ίδιο βέβαια, ανήκει και ο τίτλος του άρθρου. Τον ευχαριστούμε! Τα σχόλια δικά σας... Καλή εβδομάδα!
" Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια πηγαίνω, ακόμη και μόνος μου, στο barouge για ένα ποτό, για να ξεσκάσω, να χαζέψω, να αφεθώ στις σκέψεις μου. Εχθές όμως, είδα τους πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη, έκατσα μέσα! Και καλά έκανα! Είχε συνέντευξη από κάποιο Κύριο ο οποίος είναι άστεγος, χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς συγγενείς δίπλα του! Αλλά με πολύ ελπίδα και μάλλον λίγη περισσότερη ευτυχία από όλους μας!
Ο τύπος αυτός μένει δίπλα από το barouge στην πλατεία, μέσα σε αυτοκίνητα, δεν τον ενδιαφέρον τα χρήματα, δεν ζητιανεύει χρήματα, κάνει βόλτες μόνος του, κοιμάται και γουστάρει να ακούει τον ήχο της βροχής στο τσίγκο του αυτοκινήτου, κερνάει όλο το μαγαζί όταν έχει μερικά λεφτά επάνω του, δεν παραπονιέται , στο μέτρο του δυνατού!
Δεν τον είχα προσέξει ποτέ! Ή μάλλον και να τον είχα δει δεν θα του έδωσα σημασία! Και ας υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουμε κοινωνία πολιτών! Σκατά όλοι μπαίνουμε στο λούκι της καθημερινότητας!
Οι σκέψεις μας αναλίσκονται σε πολύ καθημερινά κ πεζά πράγματα πολλές φόρες!
Θα μπορούσαμε να ζήσουμε, χωρίς να δίνουμε τόσο αξία στα χρήματα? Αυτός ο τύπος μπορεί και δεν έχει Μία!!
Ζητάμε χρόνο για εμάς , άντε και τον βρίσκουμε τι τον κάνουμε πως τον σπαταλάμε? Πολλές φορές κοιμούμενοι (από κούραση) .Άλλοτε σε κοινωνικές εκδηλώσεις ! Και για να μην σας κουράζω, πολλές φορές σε ανούσια πράγματα.
Εντάξει όλα μέσα στη ζωή είναι, αλλά χρειάζονται? Όλα?
Κάποιος καλλιτέχνης μια φορά αντί για οτιδήποτε άλλο είχε εκδώσει χαρτονομίσματα ελεύθερου χρόνου, μήπως έχει δίκιο?
Ο Παππούς που μένει μόνος του έχει πολύ από δαύτων, μήπως είναι πλούσιος κάπου και αυτός?
Σίγουρα ο χρόνος από μόνος του δεν φέρνει την ευτυχία, και αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας βολεύει την ζωή του με ότι έχει. Ούτε εκείνος είναι απόλυτα ευτυχισμένος, βλέπει σαν όνειρο τα παιδιά του που ζουν αλλά δεν τον επισκέπτονται, την γυναίκα του...
Μάλλον και ο καλλιτέχνης λάθος έκανε χαρτονομίσματα Αγάπης έπρεπε να βγάλει, με σήμα το φιλί!
Είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε και δεν κατανοούμε τα προβλήματα αυτών που μας περιτριγυρίζουν! Έχουμε να πληρώσουμε βλέπεις λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ ...
Τον λογαριασμό της ανθρωπιάς μας , να δούμε πότε θα πληρώσουμε!
Θέλω να δώσω και να πάρω , να κοιτάξω εμένα και τους άλλους στα μάτια, καθαρά! Να φτιάξω τον εαυτό μου... Να ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΜΑΙ!!
Ώρες Καλές, σε όλους και ιδιαιτέρως σε αυτούς που είναι ή νιώθουν μόνοι!"

5 σχόλια:

hello kitty είπε...

Μπράβο για τους προβληματισμούς του λοιπόν!
Ας αρχίσουμε με πράξεις και όχι μόνο σκέψεις συμπληρώνω με τη σειρά μου...
Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα κι εγώ μια εκπομπή του Θεοδωράκη που είχε πάει Πλατεία Βικτωρίας και μιλούσε με μια οικογένεια μεταναστών, άστεγων φυσικά, και τους μάζεψε πηγαίνοντάς τους σε ένα ξενοδοχείο όπου θα έμεναν για 2-3 μέρες. Δεν αρκέστηκε στα λόγια αλλά με αυτή του την πράξη απέδειξε ότι ο καθένας μας μπορεί να διαθέσει 50-100 ευρώ για να "κοιμήσει" μια άστεγη οικογένεια σε ένα κωλοξενοδοχείο της Ομόνοιας για πλάκα! Θα μου πεις 'τι μ'αυτό, πάλι θα ξαναγυρίσουν στους δρόμους', και θα συμφωνήσω. ΑΛΛΑ αν ο καθένας μας έκανε κάτι τέτοιο σκεφτείτε τη χαρά που θα έδινε σ'αυτούς τους ανθρώπους και ειδικά στα δύο αγγελούδια τους που ήταν δεν ήταν πέντε χρονών...
Λέμε ΝΑΙ στην ανθρωπιά, και κυρίως στους προβληματισμούς για να γινόμαστε καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

osela είπε...

θεωρητικέ φίλε
η εξίσωση έχει ως εξής: όταν έχεις λεφτά δεν έχεις χρόνο, κι όταν έχεις χρόνο δεν έχεις λεφτά. Βασικά αυτό δεν είναι εξίσωση, οπότε θα το ονομάσω κατασταση.

καθώς είμαστε ανασφαλείς και άπληστοι προτιμούμε΄τα χρήματα σε βάρος του χρόνου. καλό θα ήταν μια μέση λύση. τα λεφτά αμς ταξιδεύουν, μας προστατεύουν...κι αν είχε κπ λεφτά ο άστεγος, μπορεί να είχε και την οι΄κογένειά του δίπλα του.

giannaros_g είπε...

"τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά μπορούν να την εξαγοράσουν"...
άγνωστος και για την αντιγραφή "γνωστός-άγνωστος"

virginia Diakaki είπε...

tora to esteila to commment? (esoteriki aporia)

virginia Diakaki είπε...

oxi loipon den to eixa steilei.
ahem..
xairomai poy eides tin parastasi!
ola ta sxolia eyprosdekta!!
tsekare ama thes kai to blog an kai exo kanena 10mero na grapso
xx