10.9.08

Η τοπική αυτοδιοίκηση αύριο... Kαποδίστριας 2

Παρακάτω δημοσιεύουμε άρθρο που μας εστάλη από φίλο του blog για άλλη μία "καυτή πατάτα" της Κυβέρνησης, που ήδη τρέχει... Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως τη διαφορετικότητα των απόψεων και των προτάσεων για δημοσιεύσεις των φίλων της "Οδού Θεωρίας"!

"Είναι σίγουρο ότι σύντομα η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα «ανακατέψει» το πανελλήνιο ως άλλο Ασφαλιστικό.
Μπορεί να μην υπάρξουν τόσες αντιδράσεις όπου θα μπλέκονται απεργοί, ΜΑΤ, δικαιώματα και κατακτήσεις πολιτών, οικονομικές μακροχρόνιες συνέπειες κλπ, γιατί απλά, πολύ απλά, όλα αυτά δεν θα είναι τόσο φανερά και ο πολίτης θα τα βλέπει λίγο μακριά από το άμεσο προσωπικό του συμφέρον.
Εδώ θα παιχτεί το μεγάλο παιγνίδι σε επίπεδο καθαρά πολιτικό ή πιο καθαρά κομματικό, που θα έχει μέσα του συγκρουόμενα κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, σερβιρισμένα στο λαό από τις διάφορες ομάδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ανάλογα με τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί η κάθε μια..
Και σε όλα αυτά ο πολίτης θα είναι ένας απλός θεατής, που θα βρίσκεται στην αναμονή μέχρι να δει στο τέλος το λογαριασμό που θα πληρώσει, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί.
Μιλάμε για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που με απλά λόγια εκφράζει τις αλλαγές που ετοιμάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή στους Δήμους, τις νέες Περιφέρειες καθώς και το κεντρικό επιτελικό, λεγόμενο Κράτος.
Στο επίκεντρο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης η επιχείρηση «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ».
Πριν λίγους μήνες ο κ. Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος) ενημέρωσε όλους τους Δημάρχους, με έγγραφο που αναφέρει πως, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ομάδα αιρετών και επιστημόνων) σύντομα θα υποβάλλει στην ΚΕΔΚΕ τις προτάσεις του για τα προαπαιτούμενα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε θέματα θεσμικά, οικονομικά και χωροταξικά.
Η ΚΕΔΚΕ , συζήτησε τις παραπάνω προτάσεις στο Διοικητικό της Συμβούλιο και ενημέρωσε τις Κεντρικές Ενώσεις των Δήμων της Χώρας (ΤΕΔΚ) προκειμένου με τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους να διαμορφώσει η ΚΕΔΚΕ τις τελικές θέσεις της.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Ένα είναι σίγουρο, ότι ισχυροποιούνται οι Πελατειακές Σχέσεις, οι Κομματικοί Μηχανισμοί και τα μεγάλα Οικονομικά Συμφέροντα.

Τι κάνουμε εμείς; Επαγρυπνούμε και ετοιμαζόμαστε να αμυνθούμε από τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα αρχίσουν πάλι να «ενδιαφέρονται σφόδρα» για το…καλό μας!" Χ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: