7.10.09

Οι επόμενες μέρες...

Καλές οι πρωτοβουλίες και οι επιλογές του Γιώργου Πάπανδρεου με καθαρό αέρα ανανέωσης σε πρόσωπα για το υπουργικό συμβούλιο. Με τις κινήσεις αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου, παίζει ένα πολύ δυνατό και ριψοκίνδυνο παιχνίδι που θα καθορίσει τη νέα πολιτική ιστορία του τόπου. Δηλαδή η υπουργοποίηση αρκετών νέων πολιτευτών με προφίλ...απλού πολίτη, ίσως ανοίξει ένα δρόμο για νέα πολιτικά ήθη και δεδομένα, με τον λαό να έχει πιο ουσιαστικό ρόλο και να μπορεί πιο εύκολα να μπει  στο κοινοβούλιο και να εκφράζεται επιτέλους η καθημερινότητά μας και τα προβλήματα της.

Βεβαίως δεν μπόρεσε να αποφύγει το "Τον εχθρό σου πρώτο στο τραπέζι", για να κρατήσει και τις ισορροπίες εντός και να μην έχει από την αρχή εσωκομματικές "υπόγειες" άναταράξεις.

ΑΗΔΙΑ, μας προκάλεσε ο χθεσινός Θέμος Αναστασιάδης, που με τις εκπομπές του, μας γυρνάει σε προπαγάνδα εποχής '80, χωρίς να σέβεται θεσμούς και αξίες. Αν ήθελε να πανηγυρίσει τόσο πόλυ, που έφυγε η κυβέρνηση που φούσκωσε τον λογαριασμό του κατά 5.000.000 €, θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατήσει τους τόνους και το ύφος που κράτησε μετά τη νίκη του και προς τιμήν του, ο αργηγός του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια υπάρχει κανείς που μπορεί να δει ολόκληρη εκπομπή του?

Στη Νέα Δημοκρατία τώρα τα "ανέκδοτα" ξεκίνησαν νωρίς με την υποψηφιότητα Ψωμιάδη... Κι έχει ακόμα γέλια, μέχρι τα επόμενα...κλάματα...

Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πολύ σωστή η απόφαση να προτείνουν για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον Αλέξη Τσίπρα, που το έχουμε ξαναπει μέσα από εδώ, ότι είναι κεφάλαιο για την παράταξη και ξέρει να παίζει και μόνος του αν χρειαστεί.

Εδώ είμαστε όμως και παρακολουθούμε τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: