8.5.12

Μια πρώτη ανάγνωση...

To mini γκάλοπ που κάναμε στην "Οδό Θεωρίας" με ένα δείγμα 52 ατόμων, έδειξε την τάση που είχαμε όλοι, να γυρίσουμε την πλάτη στον δικομματισμό της σήψης και της διαφθοράς. Ειδικά εδώ που οι αναγνώστες μας είναι κυρίως από 25 έως 45 χρονών, το δείγμα θεωρώ πως ήταν αντιπροσωπευτικό. Έδειξε μεγάλη δυναμική ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου .

Ένα νέο κόμμα που οφείλω να καταθέσω φόρο τιμής στη διαφορετικότητά του και την ελπίδα που έδωσε σε λίγες μόλις εβδομάδες σε συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και εξαρτήσεις. Ο απλός λόγος ενός πολίτη που φώναξε τα αυτονόητα για τα οποία συζητάμε όλοι καθημερινά μεταξύ μας και έφερε το εντυπωσιακό για πολλούς (όχι για εμάς στην "Οδό'') 2,2%.
Συνολικά στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων, αλλά και στο τι γίνεται από εδώ και στο εξής, τα γεγονότα είναι ευανάγνωστα.
Κυβέρνηση δείχνει δύσκολα να σχηματίζεται και τι πιο πιθανό σενάριο πλέον είναι οι επαναληπτικές εκλογές, μέσα σε 40 μέρες (maximum).
Σε αυτήν την περίπτωση να είστε σίγουροι ότι η συσπείρωση σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα είναι τέτοια, που, δυστυχώς, θα επιτρέπει μια άνετη διακυβέρνηση των δύο κομμάτων, της σήψης και της διεφθαρμένης διαπλοκής.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θα χάσει σίγουρα μεγάλο ποσοστό, αφού τουλάχιστον ένα 6% από το σύνολο που έλαβε, είναι "εν αναμονή επιστροφής" ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και η Χρυσή Αυγή, η οποία όμως θα παραμείνει και πάλι στη Βουλή. Ο ΛΑ.Ο.Σ, κρίνω ότι θα μπει στη Βουλή οριακά, όπως ίσως και οι Οικολόγοι Πράσινοι με τη Δημιουργία Ξανά!
Εξασφαλισμένη να θεωρείτε βεβαίως και την παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ και σταθερά, με μία πτωτική τάση, τα ποσοστά του ΚΚΕ.
Το μήνυμα δεν ξέρω αν παρελήφθη από κάποιους… Η αλαζονεία τους, αμέσως κιόλας μετά τα αποτελέσματα και την οργή του λάου που βγήκε μέσα από τις κάλπες, άλλα δείχνει.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ΟΛΟΙ ξεχνάνε ή δεν έχουν την παιδεία και την ωριμότητα να κατανοήσουν. Κριτική αφ' υψηλού, είναι πολύ εύκολο να κάνουν όλοι. Το ίδιο και αντιπολίτευση. Τη στιγμή των αποφάσεων όμως και όταν βρίσκεσαι σε θέση οδηγού ή διοίκησης, οι περισσότεροι κομπιάζουν, δειλιάζουν και βάζουν την ουρά στα σκέλια, στηρίζοντας την αδυναμία τους, στους "κακούς" προηγούμενους και όχι στην ανικανότητά τους να πράξουν ως ηγέτες.
Συμμορφωθείτε και σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι, όσο είναι καιρός… Οι πολίτες σας έδειξαν το δρόμο... Μην αλληθωρίζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: